Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak iza zatvorenih vrata

Vandoren: Potrebno ubrzati privatizaciju brodogradilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić dobio je sinoć na sastanku iza zatvorenih vrata upozorenje od predsjednika delegacije EU Paula Vandorena da je potrebno ubrzati restruktuiranje i privatizaciju brodogradilišta.

Vandoren i Čačić suglasili su se da treba ubrzati reviziju planova restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta, kao i poboljšati ulagačku klimu u Hrvatskoj kako bi se potaknule inozemne investicije, priopćila je danas Delegacija Europske Unije Prema priopćenju, Čačić je informirao veleposlanika Vandorena o napretku koji je postigla Vlada u uklanjanju barijera stranim ulaganjima, a na koje su veleposlanici zemalja članica EU-a upozorili početkom godine.

Ostvaren je napredak u javnim nabavama, ubrzano je donošenje odluka na području oporezivanja i parafiskalnih nameta, kao i na promociji investicija, rekao je Čačić, prema priopćenju. Vandoren je osobito ustrajao na tome da Vlada bude što transparentnija u privlačenju stranih investitora i ponovio spremnost da pomogne u traženju zadovoljavajućih rješenja.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna Vandoren i Čačić na sastanku 'EU će pozorno pratiti rekonstruiranje brodogradilišta u RH'

>> Vlada dala jamstva za Uljanik

Čačić je također izvijestio Vandorena o zakonskim promjenama koje se tiču rudarstva i koncesija, navodi se u priopćenju. Što se tiče privatizacije brodogradilišta, Vandoren i Čačić su se složili da je potrebno ubrzati reviziju planova restrukturiranja i privatizacije brodogradilišta. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene