Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski tjedan:

Vandoren: Hrvatski glas čut će se na svjetskoj i europskoj razini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što konkretno građanima nudi članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, kako se odvijaju pristupni pregovori, samo je dio informacija koje građani mogu saznati diljem Hrvatske tijekom Europskog tjedna.

Središnja proslava Dana Europe na zagrebačkom je Cvjetnom trgu okupila hrvatski politički vrh i predstavnike Europske komisije. Uoči referenduma otkrili su nam kojim će argumentima pokušati pridobiti euroskeptike da se izjasne za ulazak Hrvatske u EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za svakoga ponešto Objavljena imena finalista za Europski automobil godine Slika nije dostupna Šira lista Objavljena imena kandidata za nagradu Europski automobil godine 2016.

>> U MVPEI-ju predstavljen 12. Europski tjedan

'Imam tri poruke. Prvo je to da će se hrvatski glas čuti na europskoj i svjetskoj razini jer živimo u globaliziranom svijetu. Drugo, tu je golemo ekonomsko tržište. Više od pola milijarde stanovnika i potrošača i ovo je za hrvatske gospodarstvenike zlatna prilika. I kao treće, Hrvatska će moći iskoristiti europske fondove kojih će biti puno više u ponudi', rekao je Paul Vandoren, šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj .

U EU, kada se pogleda prosjek, onda prosječan čovjek živi najbolje na svijetu. Ako uzmemo parametre zdravstva, obrazovanja, gospodarstva, sigurnosti, prosječan čovjek u toj
 zajednici zemalja živi najbolje na svijetu', rekao je Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova.

Trenutačno u Hrvatskoj vlada popriličan euroskepticizam. Prema posljednji istraživanjima potpora je pala ispod 50 posto. Da bi riješili svoje nedoumice, na građanima je da se informiraju. Europski tjedan idealna je prilika. Kada skupe sve informacije, građani će na referendumu odlučiti
 za koji tim igraju.




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene