Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su već započeti

Mali grad velikih projekata: Slavonskom mjestu od desetak tisuća stanovnika stiže važan novac

Aktualno Galerija Valpovo - 1 Valpovo - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Valpovo - 2 Valpovo - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Valpovo - 3 Valpovo - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Valpovo - 4 Galerija 1/4 >>
Na posljednjoj sjednici Vlade maleni je slavonski grad na obali Drave koji, s prigradskim naseljima, broji tek 10-ak tisuća stanovnika, bio najveći hit. Valpovo se našlo na čak četiri točke dnevnog reda, a reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić otkrio je zbog čega.

Na zadnjoj sjednici Vlade odlučivalo se hoće li se Valpovu dati suglasnost zaduživanja kod banaka za obnovu sportske dvorane, završavanje izgradnje središnjeg gradskog trga, uređenje perivoja dvorca Prandau – Normann te izgradnju Doma kulture Fabijan Šovagović.

Ukupna vrijednost svih projekata iznosi milijun i pol eura, svi su već započeti, a zaduženje služi za njihovo završavanje.

"Ostatak povlačimo iz raznih fondova EU, resornih ministarstava, a naš dio financiranja dogovaramo s Osječko-baranjskom županijom", objasnio je gradonačelnik Matko Šutalo.

Pročitajte i ovo Požar u Daruvaru Naložena obdukcija Tragedija u Daruvaru: Vatrena stihija progutala stan, u požarištu pronađeno tijelo

"Iako sam završio srednju građevinsku školu, inženjer nikada nisam postao jer sam imao -2 iz statike", o sebi je rekao glumac Fabijan Šovagović. Građevinac nije postao, ali njemu u čast gradit će se dom kulture

Grad je već od države povukao bespovratnih četiri milijuna kuna, a zadužuju se za preostalih 3,5 milijuna kuna, što pozdravlja čak i oporba.

"Fabijan Šovagović je svojim likom i djelom zadužio Ladimirevce. Izgradnjom ovog doma, dobit ćemo to što nam je falilo", rekao je HDZ-ov Goran Ivanović.

"Sva četiri projekta smo podržali. Smatramo da su oni odlični za Valpovo, a onda su odlični i za naše sugrađane", napomenuo je Bruno Čačić iz Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja

Ovih milijun i pol eura manje je od 20 posto proračuna Valpova, što grad čini jednim od najmanje zaduženih gradova u Hrvatskoj.

"Gledamo naravno da sve naše dugove plaćamo na vrijeme i u što kraćem roku, da gradski proračun bude što manje opterećen. Bit će opterećen zbog novog duga, ali funkcioniranje nije upitno", ustvrdio je Šutalo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene