Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KORISNI SAVJETI

Stiže val hladnoće: Doznajte na što trebate obratiti pažnju da izbjegnete štetu, kao i koji će objekti najviše biti na udaru

Koje su preporuke za Dalmaciju u kojoj velike hladnoće nisu česte provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič koji je razgovarao s Tomislavom Šutom, direktorom Vodovoda i kanalizacije Split.

Zima je i treba biti hladno, ali ova promjena će doći naglo i bit će neugodnija za obalu i područja uz obalu. I sve to bit će pojačano burom.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje Davorka Muškardin i Valentina Baus ledeni val Niske temperature problematične su za dvije skupine, dobro pripazite na znakove pothlađenosti: "U tom slučaju već treba reagirati"

Kako se Vodovod i kanalizacije pripremaju za nadolazeći ledeni val, pitao je reporter Jurič. Šuta kaže da je tvrtka uvijek spremna i da zato postoji dežurna služba koja je dostupna od 0 do 24.

"S obzirom na najavu niskih temperatura i potencijalno smrzavanje do kojeg može doći u vodovodnim cijevima, preporuka je da građani izdvoje 15-ak minuta da sva vodomjerna okna i interne instalacije zaštite određenim materijalima, od tkanine, stiropora... kako bi se potencijalno izbjegli problemi", kaže direktor.

Šuta kaže da znatne štete mogu nastati u kućama za odmor u kojima trenutno nitko ne boravi. Iznosi štete mogu biti i više desetaka tisuća kuna, rekao je Šuta te dodao kako je Split prošli val hladnoće dočekao spreman te upućuje građane da prate obavijesti nadležnih službi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene