Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o Rehnovom prijedlogu

Vajgl: Rehnov prijedlog još uvijek aktualan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji prijedlog europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna o posredovanju još je uvijek aktualan, izjavio je danas predsjednik vanjskopolitičkog odbora slovenskoga parlamenta Ivo Vajgl prije početka zatvorene sjednice toga odbora, na kojoj se raspravlja o Rehnovoj inicijativi.

Na sjednici iza zatvorenih vrata sudjeluje i ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar. Žbogar je prošli tjedan izjavio da to što Hrvatska još nije odgovorila na Rehnov prijedlog daje Sloveniji dovoljno vremena da o toj inicijativi raspravi u parlamentu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'U skladu s međunarodnim pravom' Vajgl: Slovenija mora zaštititi interese pomorske države Slika nije dostupna Rehnov prijedlog još uvijek jedini Vajgl: Bilo bi mudro za Hrvatsku da odgovori na Rehnov prijedlog

Vajgl će dati izjavu za novinare nakon sastanka.

Kako su ocijenili neki sudionici prije početka sjednice, za Sloveniju bi bio korak natrag u inicijativi Europske komisije ako se iz medijacijskog procesa doista povuče Marti Ahtisari, koji se spominjao kao najvjerojatniji posrednik.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene