Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderni dizajn i infrastruktura

Obišli smo novi putnički terminal u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koncesionar Zračne luke Franjo Tuđman, MZLZ d.d., organizirao je ekskluzivan obilazak novog putničkog terminala za medije.

Prijenos uživo nakratko je bio prekinut zbog prolaska kroz kontrolne točke u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Prilikom obilaska istaknuto je da će nova zgrada, u ovakvom konceptu, moći primiti do 5 milijuna putnika godišnje, a stara zgrada danas prima 2,8 milijuna putnika na godinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči svečanog otvaranja Novi terminal zračne luke "Franjo Tuđman" izniman je primjer doprinosa HAZU-a Hrvatskoj Slika nije dostupna Odluka Vlade Zračna luka zvat će se 'Franjo Tuđman'

Navedeno je i da je prilikom izgradnje bilo mnoštvo problema, ali da su oni sada riješeni te da si tvrtka ne može priuštiti da prije sezone otvori terminal koji nije spreman primiti putnike, istaknuo je David Gabelica, član Uprave tvrtke MZLZ.

Domaćinima obilaska, Jacquesu Feronu, predsjedniku Uprave tvrtke MZLZ te Hulyi Sofuoglu i Davidu Gabelici, članovima Uprave pridružili su se i drugi predstavnici MZLZ-a, koji su predstavili interesne točke te cjelokupni prostor terminala: Dragutin Škrlec, koordinator aerodromskih aktivnosti, Ana Penavić, komercijalni poslovi, Ivana Akmadžić, izvršna direktorica MZLZ zemaljske usluge, Frano Mikulić, pomoćnik tehničkog direktora te Hrvoje Bradica, član ORAT tima.

Mikulić je kazao kako će putnici "prvi put imati priliku da od zrakoplova do zgrade terminala dođu korištenjem zračnih mostova, koji su potpuno klimatizirani. Radi se o osam mostova, od kojih će se dva koristiti za domaći promet, a ostalih šest za međunarodni.

Time je bitno umanjeno korištenje pokretnih stuba i autobusa te povećana kvaliteta i razina usluge prema našim putnicima, koji su na postojećem terminalu dosad često bili izloženi nepovoljnim vremenskim uvjetima".

Na pitanje hoće li biti problematična činjenica da je nekim avionima pristup zračnim mostovima otežan, Mikulić je rekao: "Ne smatramo to problemom, jer osim 8 pozicija koje su rezervirane za aviomostove imamo i tri izdvojene pozicije za takve zrakoplove". Istaknuo je i kako je nova sortirnica prtljage ima čak sedam puta veći kapacitet od one na starim terminalu.

Ceremonija svečanog otvorenja novog putničkog terminala Zračne luke Franjo Tuđman, održati će se 21. ožujka 2017. godine.

Novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman svojim će se inovativnim i modernim dizajnom te najsuvremenijom infrastrukturom istaknuti u širem okruženju, a prve će putnike dočekati 28. ožujka 2017. godine, kad će i službeno biti otvoren za promet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene