Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarao sa svakim

Papa primio kardinale

Nakon jučerašnje prve mise od kada je na mjestu Pape, Jorge Bergoglio danas je primio kardinale, a njegova inauguracijska misa, kojom postaje rimski biskup, održat će se u utorak.

Prilikom primanja kardinala Papa je sa svakim kratko porazgovarao.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

'Možemo hodati koliko želimo, ali bez Isusa nećemo stići nigdje. Što se događa kada ne gradimo na stijeni? Ista stvar koja se događa kada djeca grade kule od pijeska na plaži. Sruše se. Nastavite hodati u prisustvu Gospodina, Gospodin je svjetlo. Hodajte, gradite, ispovijedite. Nadam se da ćemo imati hrabrosti hodati u prisutnosti Gospodina, s križem Gospodina i obnoviti svoju Crkvu', rekao je Papa u svojoj prvoj propovijedi.

>> Objavljena fotografija pape Franje iz autobusa

Papa je rekao i kako je Crkva 'tek nevladina organizacija' ako ne naviješta Isusa i ne želi nositi njegov križ..'Oni koji se ne mole Isusu, mole se đavlu. Ako ne naviještamo Isusa Krista, naviještamo svjetovnost đavla, svjetovnost zlog duha', dodao je, prekidan pljeskom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene