Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljena i zastava

Dobrodošlica hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu danas je stupilo na svoje dužnosti, a predsjednik Martin Schulz zaželio im je dobrodošlicu.

Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu održana je ceremonija dobrodošlice na kojoj je službeno podignuta hrvatska zastava, a predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz pozdravio je 12 novih zastupnika - Marina Baldinija, Biljanu Borzan, Zdravku Bušić, Ivanu Maletić, Sandru Petrović Jakovina, Tonina Piculu, Andreja Plenkovića, Davora Ivu Stiera, Dubravku Šuicu, Ružu Tomašić, Olega Valjala i Nikolu Vuljanića.

Pročitajte i ovo Danijel Vrbota, reporter Dnevnika Nove TV Plenarna sjednica Europski parlament usvojio nekoliko važnih pravila za hrvatske građane, tiču se banaka, potrošačkih kredita, nabave oružja... Koliko su vidljivi EU zastupnici? - 1 Dvanaestero (ne)poznatih Znate li tko su naši zastupnici u Europskom parlamentu? "Da nisu možda... u zatvoru?", "Možda bih prepoznao ovog duge kose"

>> Ulazak Hrvatske u EU: 'Dobra je vijest kada obitelj raste'

'Na početku želim dobrodošlicu predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki. Dobrodošli, dragi kolega', kazao je na početku ceremonije Schulz, nakon čega se dvoranom prolomio aplauz.

'Dame i goaspodo, ovo je poseban trenutak u povijesti Europe i Hrvatske i poseban trenutak u povijesti Europskog parlamenta. Hrvatska je poduzela teške reforme i implementirala ih. Hrvatski je narod teško radio na putu prema slobodi', kazao je između ostalog Schulz, ističući kako je na tom putu bilo jako puno otpora.

'Jučer sam imao priliku biti u Zagrebu u ponoć i vidjeti kako Zagrepčani i predstavnici hrvatskog naroda izražavaju entuzijazam kakav nisam u Europi vidio već neko vrijeme. (...) Ovo je veliki dan za Europu i Hrvatsku', rekao je Schulz.

On je zatim zaželio dobrodošlicu hrvatskim zastupnicima. 'Velika je čast i privilegija biti u mogućnosti zaželjeti vam doborodošlicu', dodao je.

Zatim je u dvorani uz 27 zastava postavljena i hrvatska kao 28., čime je simbolično započeo mandat hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, koji je zatim nastavio s redovitim zasjedanjem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene