Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjećanje na tragediju

Obilježena 22. obljetnica genocida u Srebrenici u Hrvatskom saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskom saboru obilježava se 22. obljetnica genocida u Srebrenici.

U Hrvatskom saboru obilježena je 22. obljetnica genocida u Srebrenici, koju je organizirala saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj u suradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Kulturnim društvom Bošnjaka Hrvatske "Preporod", a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

U glazbenom dijelu programa izvedene su, "Srebrenička tugovanka" u vokalnoj izvedbi Sakine Modronja uz pratnju Ismeta Kurtovića na gitari te "Kad me noću sanak svlada", a pročitana su i imena 77 Srebreničana kojima će se klanjati dženaza ove godine.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Harun Omerbašić, saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, zagrebački gradonačelnik Bandić i predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene