Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljetno vrijeme usred zime

Proljeće je uranilo? Usred zime temperature će se penjati i do 15 stupnjeva

Magla i niski oblaci, kojih je proteklih dana bilo diljem unutrašnjosti, bit će uobičajena pojava i idućih dana. Ali s jugozapadnim strujanjem pred nama su sve topliji dani, a doći ćemo i do 15 stupnjeva u popodnevnim satima diljem zemlje.

Usred zime stiže nam proljetno vrijeme. Donijet će toplinu koja će obuhvatiti cijelu Hrvatsku. Danju će tako u središnjoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano i osjetno toplije. Mjerit će se oko 12 stupnjeva uz slab do umjeren jugozapadnjak koji u gorju može imati jake udare.

Pročitajte i ovo Vrijeme 5. svibnja Vremenska prognoza Početak tjedna donosi žuti meteoalarm za dio Hrvatske: Slijedi nova promjena Ilustracija vremenska prognoza Temperatura se znatno penje, meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Na istoku će biti djelomice sunčano uz slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura u Slavoniji većinom oko 12 stupnjeva.

U gorju će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše koja je izglednija u zapadnim predjelima. Umjeren jugozapadnjak u najvišim predjelima može imati jake i olujne udare. Najviša dnevna temperatura bit će između 7 i 12 stupnjeva.

Na sjevernom Jaranu bit će dosta oblaka, ponegdje i malo kiše, najčešće na riječkom području. Puhat će umjereno jugo i južni vjetar koji će postupno jačati. Temperatura će se kretati između 12 i 14 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito u unutrašnjosti i na sjeveru, ali uglavnom bez oborina. Uz umjereno jugo temperatura će biti od 12 do 15 stupnjeva.

U nastavku tjedna na kopnu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a povremeno će pasti malo kiše, uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i bit će iznadprosječno toplo.

Slično vrijeme očekuje i Jadran. Djelomice sunčano, ali povremena kiša bit će najčešća na sjevernom dijelu. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a i ovdje će temperature biti iznad prosjeka.

Detaljniju prognozu vremena pogledajte u videu priloženom u našoj galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene