Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Uživajte dok možete, bablje ljeto uskoro završava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijepo vrijeme i bablje ljeto u Hrvatskoj će se zadržati i tijekom idućeg tjedna, ako je suditi prema vremenskoj prognozi.

Vremenska prognoza za iduće dane nagovještava da će bablje ljeto potrajati još nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Uživajte u miholjskom ljetu. Imajte na umu jedino da bez obzira na toplo vrijeme tijekom dana, navečer ipak vrlo brzo postane svježe. Sunčani listopad mnogima će izbrisati sjećanje na kišoviti i prohladni rujan, a vesele i najave da bi se ovakva meteorološka slika mogla zadržati i tijekom idućeg tjedna, bar do idućeg petka, pokazuje sedmodnevna prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Stabilno vrijeme podržava prostrano polje povišenog tlaka, dok se svi izraženiji frontalni sustavi nalaze se dalje od naših krajeva. 

U takvim okolnostima i nedjeljno jutro bit će djelomice ili pretežno sunčano, ponegdje uz maglu koja bi se prije svega u središnjim i gorskim krajevima mogla zadržati i dio prijepodneva. Magle ili sumaglice isto tako ujutro može biti na sjevernom kao i dijelu srednjeg Jadrana. Očekuje se od 6 do 11 stupnjeva, na kontinentu, u gorju nešto manje, oko 3, dok će na moru temperatura sutra ujutro biti većinom između 13 i 18. Vjetar će biti slab.

Središnja Hrvatska

Poslijepodne djelomice ili pretežno sunčano. K tome i ugodno toplo, u središnjim krajevima ponovno se očekuje 20-ak stupnjeva.

Slavonija

I u Slavoniji, nakon jutarnje magle, više sunca i više topline. Vjetar većinom slab, a temperatura od 18 do 23 stupnja.

Sjeverni Jadran

U gorskoj Hrvatskoj također barem djelomice sunčano, dok će na Jadranu sunčano uglavnom i prevladavati. Na moru će puhati slab sjeverozapadnjak, a očekuje se 20ak, do 24 stupnja. I u gorju će danju biti toplo uz 20-ak stupnjeva.

Dalmacija

U Dalmaciji i u nedjelju pretežno sunčano. Prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak, ali termometri bi opet mogli mjeriti i 25 Celzijevih stupnjeva.

Temperatura mora

Ni more nije osobito hladno. Temperatura mu je uglavnom oko 20 stupnjeva, pa uz sunčano i toplo vrijeme kakvo nas očekuje još uvijek se može i kupati.

Tri dana kopno

Suho i stabilno, a danju i ugodno toplo zadržat će se i idućih nekoliko dana. Ujutro može biti magle, slojevitih oblaka, mogu se i dulje zadržati, o čemu će naravno ovisiti i dnevna temperatura. Poslijepodne bi ipak trebalo biti djelomice ili pretežno sunčano.

Tri dana more

Na Jadranu svakako pretežno sunčano i toplo. No i ovdje idućih dana ne isključujemo mogućnost jutarnje magle ili sumaglice. Neće biti nekog značajnijeg vjetra, što na Jadranu i nije tako čest slučaj.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene