Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nervoza u vladajućoj stranci

Uzbuna u HDZ-u: Kako je sve krenulo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzbuna u HDZ-ovim redovima krenula je još jučer. Po povratku sa slavonske turneje Jadranka Kosor, kako neslužbeno doznajemo, u Vladi se sastala s glavnim državnim odvjetnikom. Potom je okupila vrh stranke.

Još oko 21:00 sat razgovarali su onome što je ujutro potvrdila javno - HDZ je optužen! Stranački dužnosnici nisu skrivali zbunjenost novonastalom situacijom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

Ivan Jarnjak teško je primio vijest da je pod istragom. Ostali su pored novinara prolazili šutke. Oporba je sve pratila preko malih ekrana. I mnogi HDZ-ovci su na isti način doznali što im se događa u stranci. U saboru i ispred njega mnogi su HDZ-ovci bili vezani za telefone.

Na saborskoj sjednici je bila vidljiva nervoza. 'Vi danas govorite da nećete u barake, a nećete u barake jer vam ne gine Remetinec', rekao je Dinko Burić Vladimiru Šeksu, na što mu je ovaj uručio opomenu i prekinuo sjednicu Sabora.

Zadnja sjednice vlade bila je puna samohvale i međusobnih pohvala. naglasak je bio na borbi protiv korupcije i europskom putu. 'Za završetak pregovora najzaslužnija je ova vlada zato svima vama ministrice i ministri zahvaljujem', poručila je Kosor . 'U ime svim ministara potrpredsjendika želim čestitati tebi na svemu što si učinila',rekao je premijerki ministar Jandroković. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene