Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas na Jarunu

Labuda posprejali rozom bojom, završio u ZOO-u na ispiranju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par s djetetom nije mogao vjerovati svojim očima kada su na Jarunu ugledali rozog labuda.

'Danas oko 10:30 hodajući sa suprugom i djecom na jarunskom malom jezeru, primijetili smo neobičnu pojavu. Prilazeći obali jezera mislili smo da se radi o plamencu, međutim na naše zaprepaštenje, vidjeli smo da je netko obojao labuda u rozu boju. Tragovi spreja nalaze se i na obali, na kamenju. Užas! Ovo je nešto najbrutalnije što sam mogao vidjeti, na zaprepaštenje svih prisutnih šetača', rekao nam je čitatelj Ivan Radišić.

Pročitajte i ovo PR Oglas Labud i vaterpolisti Mladosti pokrenuli kampanju „I ja to mogu“ za razvoj životnih vještina kod djece i mladih Poplavljen Jarun, ilustracija Visoka razina Save VIDEO Dio staza na Jarunu pod vodom, zabranjen pristup vozilima

'Ljudi koji su prolazili bili su u šoku. Izgleda da su labuda izvukli iz jezera na kamenje jer i tamo ima tragova boje', dodao je Radišić.

I kao da mu to nije bilo dovoljno drugi labudovi primijetili su da je on drugačiji te su ga počeli napadati. 'Drugi labudovi su ga počeli kljukati te je izgubio malo perja. To je bilo presudno da ga izvadimo i prebacimo u centar za zbrinjavanje. Osim toga, oko kljuna mu je bilo dosta boje jer ju je pokušavao skinuti sa sebe pa je trebalo spriječiti da mu previše boje ne uđe u tijelo', rekla je za Dnevnik.hr Ingeborg Bata iz veterinarske službe zagrebačkog ZOO-a.

Kako je objasnila, labudu su uspjeli skinuti pola boje koju će potpuno izgubiti tek mitarenjem. 'Iduća dva, tri dana ćemo ga nastaviti kupati kako bi skinuli 95 posto boje, a onda ćemo pričekati još sedam dana kako bi vidjeli je li intoksiciran', rekla je Bata i dodala da je labud dobro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene