Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova vladina mjera alkotestiranja pješaka

Uz ugostiteljske, pijanim pješacima uskoro i policijski računi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz obvezno alkotestiranje vozača moguće je skoro uvođenje alkotesta i za pješake. Zvuči nezamislivo, ali upravo bi se to moglo dogoditi na hrvatskim ulicama već nagodinu.

Hrvatska Vlada pripremila je 'Nacionalnu strategiju za sprječavanje štetne uporabe alkohola' za sljedećih pet godina. Uz kažnjavanje pijanih vozača i biciklista, spremaju se kazne i za pijane pješake. Kažnjavanje pijanih pješaka, povećanje poreza na alkohol, ograničavanje njegova reklamiranja, neke su od Vladinih mjera kojima u sljedećih pet godina želi smanjiti konzumaciju alkohola.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba" Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?"

'Ja to pozdravljam, jer trijezan pješak će na zebri okrenuti glavu lijevo pa desno, a pijan čovjek nema dovoljnu koncentraciju', smatra Emilija Mamić, predsjednica Kluba liječenih alkoholičara. Svaki peti Hrvat danas ima problem s alkoholom.

Uz vozače i bicikliste ,pijane pješake neke europske zemlje,poput Velike Britanije, već odavno kažnjavaju.
'Neke zemlje imaju odredbe za sankcioniranje pješaka pod utjecajem alkohola, jer su pješaci ionako ugroženi u prometu, a zamislite tek pod utjecajem alkohola. Svakako ima smisla da se to zabrani', rekao je Ivica Vuko iz PU osječko – baranjske.

>> U Hrvatsku stigao uređaj za mjerenje alkoholiziranosti na daljinu

Alkotest na ulici nije tako daleka budućnost. Počne li se Vladina strategija primjenjivati od iduće godine, uz ugostiteljske , alkoholiziranim pješacima smiješe se i policijski 'računi'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene