Obavijesti Video Pretražite Navigacija
115 tisuća kuna za novi projekt

Uz udžbenike, ovaj grad je osnovcima osigurao i besplatne bilježnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenicima nižih razreda osnovnih škola bit će darovani kompleti od 10 bilježnica, dok će učenici viših razreda osnovnih škola dobiti komplete po 8 bilježnica, a za ovaj projekt planira se utrošiti oko 115 000 kuna.

Uz besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola Grad Vukovar, ove godine je za osnovce s područja grada osigurao i besplatne bilježnice.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) PENAVA O ODLUCI USTAVNOG SUDA "Situacija u Vukovaru neće biti zrela za bilo kakve iskorake sve dok žrtve rata ne nađu svoj mir i svoju pravdu" Slika nije dostupna Ministrica uvjerava Divjak: "Imamo garanciju premijera da će i udžbenici izbornih predmeta biti besplatni"

Bilježnice koje će biti podijeljene učenicima biti će posebno dizajnirane, a na njihovim koricama nalazit će se prepoznatljivi motivi i znamenitosti Grada Vukovara. Sadržavati će se isto tako i edukativne poruke, izvijestio je službeni portal Grada Vukovara (www.vukovar.hr).

Kako stoji na gradskoj Internet stranici, učenicima nižih razreda osnovnih škola bit će darovani kompleti od 10 bilježnica, dok će učenici viših razreda osnovnih škola dobiti komplete po 8 bilježnica. Za ovaj projekt planira se utrošiti oko 115.000 kuna.

Učenicima osnovnih škola s područja Vukovara gradske vlasti i ove godine osiguravaju besplatne udžbenike. U protekle dvije godine nabavljeno je ukupno 23 864 udžbenika u iznosu od 1.437.018,21 kuna.

Ovaj projekt započeo je prije dvije godine kada je nabavljeno 19.961 udžbenik za 2.081 učenika. Za tu nabavku udžbenika utrošeno je 1.176.042,08 kuna. Prethodne školske godine nabavljena je razlika od 2.238 udžbenika na koje je utrošeno 147.180,07 kuna proračunskih sredstava Grada Vukovara.

Za nadolazeću školsku 2016./2017. godinu Grad Vukovar je proveo nabavu bagatelne vrijednosti te je odabran ponuditelj za nabavu 1.665 udžbenika čija cijena iznosi 113.796,06 kuna. Udžbenici će, kao i prethodnih godina, biti darovani školama, a koristit će ih 2014 učenika. Isporuka udžbenika se očekuje do 1. rujna 2016. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene