444663
444663
444663
444663
444663

Uz udžbenike, ovaj grad je osnovcima osigurao i besplatne bilježnice

  • , 27.07.2016., 12:09
  • Autor:
  • komentara

Učenicima nižih razreda osnovnih škola bit će darovani kompleti od 10 bilježnica, dok će učenici viših razreda osnovnih škola dobiti komplete po 8 bilježnica, a za ovaj projekt planira se utrošiti oko 115 000 kuna.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Uz besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola Grad Vukovar, ove godine je za osnovce s područja grada osigurao i besplatne bilježnice.

Bilježnice koje će biti podijeljene učenicima biti će posebno dizajnirane, a na njihovim koricama nalazit će se prepoznatljivi motivi i znamenitosti Grada Vukovara. Sadržavati će se isto tako i edukativne poruke, izvijestio je službeni portal Grada Vukovara (www.vukovar.hr).

Kako stoji na gradskoj Internet stranici, učenicima nižih razreda osnovnih škola bit će darovani kompleti od 10 bilježnica, dok će učenici viših razreda osnovnih škola dobiti komplete po 8 bilježnica. Za ovaj projekt planira se utrošiti oko 115.000 kuna.

Učenicima osnovnih škola s područja Vukovara gradske vlasti i ove godine osiguravaju besplatne udžbenike. U protekle dvije godine nabavljeno je ukupno 23 864 udžbenika u iznosu od 1.437.018,21 kuna.

Ovaj projekt započeo je prije dvije godine kada je nabavljeno 19.961 udžbenik za 2.081 učenika. Za tu nabavku udžbenika utrošeno je 1.176.042,08 kuna. Prethodne školske godine nabavljena je razlika od 2.238 udžbenika na koje je utrošeno 147.180,07 kuna proračunskih sredstava Grada Vukovara.

Za nadolazeću školsku 2016./2017. godinu Grad Vukovar je proveo nabavu bagatelne vrijednosti te je odabran ponuditelj za nabavu 1.665 udžbenika čija cijena iznosi 113.796,06 kuna. Udžbenici će, kao i prethodnih godina, biti darovani školama, a koristit će ih 2014 učenika. Isporuka udžbenika se očekuje do 1. rujna 2016. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se