Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je spremno

Na Sljemenu će se graditi piramida?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve su dozvole pripremljene, još prije pet godina postavljen je kamen temeljac, a bude li sve teklo prema planu, na Sljemenu će se graditi – piramida.

Dio je to turističke atrakcije koja bi, barem tako računaju u Udruženju obrtnika grada Zagreba, čija je piramida i ideja i projekt, trebala biti do kraja sagrađena planom uređenja nove sljemenske žičare.

U blizini planinarskog doma Hunjke

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Snijeg na Sljemenu stiglo najavljeno zahladnjenje Na Sljemenu pao prvi ovosezonski snijeg!

Visoka 32 metra i sagrađena u blizini planinarskog doma Hunjke, bila bi, barem prema prvim obećanjima, besplatna za sve građane, a na njezinu bi vrhu tridesetak građana moglo istodobno uživati u pogledu.

'U daljnjoj budućnosti, kad bude sagrađena i sljemenska žičara, trebala bi se u to uklopiti i piramida. Imala bi nekoliko značaja, turistički svakako jer bi se s nje pružao pogled na sve strane, sve do Austrije i Pokuplja, a imala bi i protupožarnu funkciju', poručio je Vlado Crkvenac, predsjednik Udruženja. Kako je naglasio, obrtnici su do sada u tu ideju samo za dokumentaciju i temelje već potrošili oko pola milijuna kuna, a sada bi ostalo trebao preuzeti Grad i gradonačelnik Bandić kojemu se ideja gradnje piramide na Sljemenu, kaže Crkvenac, svidjela.

Bandić podržava ideju

Prema prvim procjenama, u piramidu bi trebalo uložiti još oko 250 tisuća eura, ali Udruženje obrtnika grada Zagreba nema novca za nastavak gradnje.

Milan Bandić: Dok vi tarete krmelje ja posadim dva reda raštike

'Mi si tu investiciju ne možemo priuštiti. Gradonačelniku Milanu Bandiću predstavili smo cijeli projekt i sada treba vidjeti što će se i kako napraviti. To nije novost, o piramidi se govori već dulje vrijeme, ali treba pronaći dovoljno novca jer se građanima mora na Sljemenu ponuditi novi sadržaj. Tražili smo i od Dalekovoda da se uključi u realizaciju toga projekta'istaknuo je Vlado Crkvenac. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene