Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazi nakon 5 mjeseci uz mjere opreza

Vidoševića puštaju iz Remetinca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenik u aferi Remorker, Nadan Vidošević, sutra će, nakon pet mjeseci istražnog zatvora biti pušten iz Remetinca.

Nadan Vidošević, bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore sutra će biti pušten iz remetinečkog istražnog zatvora u kojem se nalazio posljednjih pet mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnici u šoku Cure stravični detalji: Majka monstrum kćeri (4) u sok stavljala lijekove, doza pogubna i za odraslu osobu Dino Goleš NIJE JEDINA Što čeka Marinu Lovrić Merzel u Remetincu? Pogledajte na što sve ima pravo i kojeg bi poznatog osuđenika mogla ondje sresti

Iako je USKOK tražio produljenje pritvora, sud je to odbio te će Vidošević sutra biti pušten uz mjere opreza.

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić odlučila je da Vidošević iz Remetinca izađe u subotu kada mu ističe istražni zatvor koji mu je poslijednji put produljen u veljači.

"Sutkinja je zaključila je da novi svjedoci koje je Uskok predložio u proširenju istrage nisu odlučni da bi na bilo koji način utjecali na postupak. Što se tiče preostalih desetak ranije predloženih svjedoka sutkinja je ustvrdila da su već trebali biti ispitani", izjavio je Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Kako je Vidošević ranije bio pritvoren zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane kontaktiranja i uspostavljanja veze sa svjedocima, dodao je Devčić.

Vidoševićeva suradnica puštena: 'Lijepo je biti vani'

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove.

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel po tvrdnjama svoje obrane nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa. Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK jedan je od krakova afere Remorker dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom.

Istraga je naknadno u nekoliko navrata proširivana, među ostalim i na tvrtku Piramida čiji su čelnici nedavno priznali Uskokove optužbe te su sporazumno osuđeni na uvjetne kazne ili dobrotvorni rad te novčane kazne. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene