Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uvredljivi natpisi na spomeniku hrvatskim braniteljima kod Knina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelji išarali su i devastirali spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na brdu Smrekova strana u mjestu Kovačić kod Knina, koji su 2001. uz pomoć Hrvatske vojske podigli HVIDR-a i kninske braniteljske udruge, potvrdila je danas PU šibensko-kninska.

Kako je izvijestila policija, na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj s 20. na 21. kolovoza na spomeniku ispisao tekst neprimjerena sadržaja. O tome će, kako se navodi, biti izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Kninu, a o izgredu je obaviješten i komunalni redar.

Pročitajte i ovo Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) citiraju tuđmana Zajednica branitelja HDZ-a komentirala poteze Vlade i oglasila se o Miloševićevu odlasku u Knin Slika nije dostupna SJEDNICA U KNINU Vlada jednoglasno prihvatila prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata

Iako u policiji nisu rekli o kakvoj je devastaciji spomenika riječ, predsjedatelj Koordinacije braniteljskih udruga hrvatskoga kraljevskoga grada Knina Tomislav Čolak izjavio je kako je na velikom 10-metarskom križu, postavljenom na brdu iznad izvora rijeke Krke u spomen na poginule hrvatske branitelje, ispisano: "Mamu vam ustašku", "Srbija" te su nacrtana četiri ćirilična slova "S".

U priopćenju Koordinacija braniteljskih udruga iz Knina najoštrije osuđuje najnoviji velikosrpski ispad, počinjen pisanjem uvredljivih natpisa na križu poginulim hrvatskim braniteljima.

Koordinacija navodi da je iskrivljena željezna armatura u postolju jarbola na koji je podignuta hrvatska zastava, a u podnožju križa od granitnih kocaka složeno je veliko srpsko ocilo.

"Smatramo da je to još jedna velikosrpska provokacija vezana uz proslavu blagdana Peobraženja Gospodnjeg, potaknuta velikosrpskim ispadima u manastiru Krka i na Udbini", ističe Koordinacija, dodajući kako se one unatrag nekoliko godina stalno ponavljaju.

Podsjećaju da je velikosrpska pobuna 1990. počela nakon proslave Preobraženja Gospodnjeg, baš u manastiru Krka.

Koordinacija upozorava predstavnike srpske nacionalne manjine da nije dovoljno samo osuditi takve ispade, nego svojim svakodnevnim izjavama javnosti razobličavati velikosrpsku ideologiju na tim prostorima i istinoljubivo svojim sunarodnjacima objašnjavati sadašnjost i budućnost srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, pa će biti manje ili više uopće neće biti takvih velikosrpskih ispada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene