Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intenzivna potraga

INCIDENTI U SLAVONIJI Policija traži grafitere koji oskvrnjuju groblja, spomenike i crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvredljivi grafiti ponovno su uočeni na području Cvelferije u županjskom kraju.

PU vukovarsko-srijemska je izvijestila da je jutros u Gunji, na zidu crkve u Ulici Vladimira Nazora, uočen grafit. Također su u Strošincima te u Drenovcima uočeni grafiti neprimjerenog sadržaja. Ispisanim porukama vrijeđaju se Srbi, Židovi, a neke pak veličaju ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Policija navodi kako je u tijeku očevid kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procijenjena na iznos od nekoliko tisuća kuna.

'Grafiterski izgredi' zaredali su u posljednjih tjedan dana.

Neprimjereni grafiti ispisani lak sprejem osvanuli su na spomeniku podignutom u počast borcima iz Drugog svjetskog rata te na pročelju Doma zdravlja u ulici V. Nazora u Strošincima, spomeniku podignutom u počast borcima iz Drugog svjetskog rata u Soljanima, Pravoslavnom groblju u Drenovcima, a nepoznati je počinitelj ispisao i uvredljiv sadržaj u unutrašnjosti Pravoslavne crkve u Rajevu Selu, izvijestila je policija Vukovarsko-srijemska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Ilustracija Pokrenuta kaznena prijava Sam sebe teško ozlijedio pa lažno prijavio napad vatrenim oružjem


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene