Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokretnine na bubnju

VIDEO Država kreće u zapljenu imovine poreznih neplatiša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U punjenje proračuna i uvođenje reda u plaćanje poreza, država kreće i zapljenom imovine dužnika. Plijenit će sve što može - od automobila do radnih strojeva. Oduzeto će prodati i tako se naplatiti.

Luksuzna vozila, skupe jahte, čak i radni strojevi - država neće imati milosti. Tko ne plati porez, oduzet će mu imovinu! Oduzete vrijedne pokretnine, država planira prodati na licitacijama.

'Treba doći do oduzimanja vozila, a potom onda smještaja i prodaje i vozila i radnih strojeva, isto tako i plovila', kazao je Tihomir Kralj, zamjenik ravnateljice Porezne uprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac Slika nije dostupna 'Dobar posao' u Solinu Evo kako su poreznici zaradili više od milijun kuna!

Svađa HDZ-a i Linića : 'Takav porez građane bi bacio na koljena'

Zapljene bi mogle krenuti početkom godine. Do tada treba riješiti još mnogo logističkih problema. Primjerice, gdje smjestiti sva ta vozila. Nije to mali problem. Naime, samo 10.000 vozila, primjerice, zauzela bi voznu traku autoceste od Karlovca do Zagreba.

Smeštaj plovila još je veći problem. Zbog toga će se, najvjerojatnije, oformiti nekoliko centara za sabiranje zaplijenjenih pokretnina. Ovakve je licitacije do sada radila Carina, a sada će carinici pomoći poreznicima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene