Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Jovanović najavio

'Uvodi se obavezno licenciranje učitelja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta planira uvesti obavezno licenciranje učitelja kako bi se potaknulo njihovo usavršavanje.

Ministar Željko Jovanović, pri posjetu zagrebačkom Zdravstvenom veleučilištu, pojasnio je kako nije riječ o dodatnom provjeravanju znanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vjerovali ili ne Kakav apsurd! HDZ-ov zastupnik želi prisvojiti učiteljski stan na moru, razlog je bizaran Ilustracija - 1 Znanje nisu samo petice Problem postoji cijelu školsku godinu, ali idućih tjedana bit će sve vidljiviji: ''Djeca plaćaju preveliku cijenu''

Cilj je potaknuti učitelje da se kroz cjeloživotno učenje neprestano usavršavaju. Na taj način osigurat će se i kvalitetniji obrazovni sustav.

>>Što kažete na ovakvu REFORMU obrazovanja?!

Protivnicima je poručio da ne razumiju bit programa te naglasio da koncept cjeloživotnog učenja obuhvaća sve struke, pa tako i učiteljsku.

'U određenom periodu svi učitelji, nastavnici morat će proći kroz određene edukacije, tečajeve. To znači da vraćamo dignitet njihovoj procesiji, i svi koji se bore protiv toga, zapravo ništa ne razumiju ili im je politička demagogija jedini cilj', rekao je Jovanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene