Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordan Jandroković vidovit?

Uvjeren u brzo rješenje slovenske blokade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković izrazio je u petak uvjerenje da će pitanje slovenske blokade u hrvatskim pristupnim pregovorima s EU-om biti riješeno vrlo brzo, jer je ovakva situacija neodrživa i za Sloveniju i za Hrvatsku i za Europsku uniju.

'Vjerujem da će problem slovenske blokade biti riješen dosta brzo. Ovakvo je stanje neizdrživo i za Sloveniju i za Hrvatsku i za EU, jer to nije u europskom duhu', izjavio je Jandroković hrvatskim novinarima nakon završetka Međuvladine konferencije o pristupanju na kojoj je Hrvatska zbog slovenske blokade otvorila samo jedno umjesto devet poglavlja, i zatvorila tri umjesto pet poglavlja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crvena haljina razoružala Pahora? Kosor najavila skoru deblokadu pregovora Slika nije dostupna Sanader: EU je na potezu 'Slovenski su amandmani apsolutno neprihvatljivi'

>> Ljubljana: Postoji šansa da se zamrznu pristupni pregovori s Hrvatskom

'Vjerujem da će se sljedećih dana, nakon Božićnih i novogodišnjih blagdana, doći do rješenja i vjerujem da će hrvatska diplomacija, kao i do sada igrati u tome vrlo važnu ulogu', rekao je Jandroković, koji se nakon Međuvladine konferencije sastao i s predstavnicima predstojećeg češkog predsjedništva EU-a.

Jandroković je istaknuo da Hrvatska neće koristiti sadašnju slovensku praksu kada ona bude članica EU-a u pristupnim pregovorima s drugim zemljama u regiji.

'Hrvatska će se ponašati prema svojim istočnim susjedima u europskom duhu. Nećemo koristiti bilateralna pitanja, mi ćemo snažno podržati sve naše susjede da slijede hrvatski put i da se priključe Europskoj uniji', rekao je Jandroković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene