Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Uvjeren sam da neće biti novih odgoda ZERP-a za članice EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar za sastavljanje nove vlade Ivo Sanader sastao se danas poslijepodne, u nastavku koalicijskih pregovora, s predsjednicom HSLS-a Đurđom Adlešić i predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem, koji je novinarima kazao kako je uvjeren da neće biti novih odgoda ZERP-a za članice EU.

"Teoretski je sve moguće, ali ja mislim praktički ne", odgovorio je Friščić na pitanje može li se dogoditi nova odgoda ZERP-a za članice EU, nakon konstituiranja vlade i Sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Friščić: ZERP je samo test za Hrvatsku, EU će nastaviti s drugim pritiscima Slika nije dostupna HSS ne bi ukidanje ZERP-a, ali bi ostali u Vladi

Kazao je i kako HSS ne bi pristao na novu odgodu ZERP-a, te da ne vjeruje da će HDZ to predložiti.

"Ne vidim razloga zašto sada nuditi zakon kojega još nismo
konzumirali. Mi ga moramo primjenjivati, svjesni da to iziskuje vrijeme i novac i kadrove", rekao je Friščić.

Kazao je i da od slovenskog premijera Janeza Janše očekuje da, u skladu s dogovorom iz 2004., sjedne za stol s hrvatskim pregovaračima, kako bi se postigao sporazum o ribarstvu.

"Da je taj sporazum onda zaključen, ne bi bilo ni straha za njihove dvije koćarice, za koje je sigurno da ima i prostora i mogućnosti, ali po dogovorenom režimu lova i izvoza", ocijenio je Friščić.

Sastanak predsjednika triju stranaka je u tijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene