Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽI ODGOVORNOST RAVNATELJA

Utvrđeni su propusti: Zbog ubojstva dječaka u Puli oglasila se ministrica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nada Murganić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, objavila da su utvrđeni propusti u radu stručnih radnika u Centru za socijalnu skrb u Puli. Upravni nadzor je proveden nakon smrti trogodišnjeg Denisa Pašića, za čije je ubojstvo osumnjičena njegova majka Chiara Pašić.

"Utvrđeni su propusti u radu i postupanju stručnih radnika u procjeni rizičnog ponašanja majke Chiare Pašić te u vezi s tim nepravovremenog poduzimanja mjera zaštite djeteta", rekla je Nada Murganić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, na konferenciji za novinare. 

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice

Murganić je dodala da su utvrđene nepravilnosti u primjeni mjera obiteljsko-pravne zaštite prema oba djeteta Chiare Pašić, no naglasila je i da Centar za socijalnu skrb Pula nije zaprimio niti jednu prijavu šire obitelji, građana ili institucija, kojom bi se ukazivalo na neprimjereno ponašanje majke u odnosu na dijete.

"Ministarstvo će naložiti Upravnog vijeću Centra za socijalnu skrb Pula utvrđivanje odgovornosti ravnatelja Centra, kao i stručnih radnika", rekla je Murganić. 

Ministrica je najavila i da su u tijeku inspekcijski nadzori Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, a upravni nadzor su uputili i u Centar za socijalnu skrb u Petrinji

"Dobivat ćete dozirane informacije. Ne želimo da se naše Ministarstvo veže s nečim što se zove šutnja administracije", rekla je Murganić na konferenciji za novinare. 

Tijelo trogodišnjeg dječaka pronađeno je prošle srijede nedaleko od lučice Mandrač u Puli, a policija je ubrzo uhitila dječakovu majku i jednu maloljetnicu koje sumnjiče za njegovo ubojstvo. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene