Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽIVANJE ONKOLOGA

Kako zračenje predmeta koje svakodnevno koristimo doista utječe na naše zdravlje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogu li elektro-magnetska zračenja, kao i ona iz zemlje, biti štetna za zdravlje? Prema istraživanju jednog zagrebačkog onkologa, ona itekako utječu na zdravstveno stanje osobe, te mogu čak izazavati i karcinom.Paralelno s tim istraživanjem u domovima zdravlja osvanula je brošura o elektro-magnetskom zračenju.

Mobiteli, računala, mikrovalna pećnica, antene su samo dio uređaja koji zrače. No, utječe li njihovo zračenje i na zdravlje ljudi?

Pročitajte i ovo Nedostupan lijek - 1 Borba oboljelih od multiplog mijeloma Hrvatska spasonosni lijek ne daje novooboljelima: "Molim vas, odobrite ga! Ako ne za mene, onda barem za nekoga tko će se naći u situaciji u kojoj sam ja" Slika nije dostupna MENTALNO ZDRAVLJE Zašto Plenković i Beroš ne spominju važno ulaganje za Hrvatsku? Ključan dokument uskoro bi trebao ugledati svjetlo dana

Ministarstvo zdravstva izdalo je ovu brošuru o utjecaju elektromagnetskog zračenja. U njoj se opisuje gdje i na koji način se smije postaviti izvor ovog zračenja, a da se pritom pazi na zdravlje ljudi. Brošure su se dijelile po Domovima zdravlja.

Osim elektromagnetskog zračenja postoje i geopatogena zračenja, kao što su podzemne vode. Prema nekim tumačenjima takvo zračenje utječe na zdravlje ljudi. To se može uočiti na mjestu gdje osoba spava.

"Kad osoba leži na tako lošem mjestu da je i vodotok uhvatio, Hratmanov i Curryev čvor, mi to zovemo crna rupa. Ona oboli od karcinoma između 3-7 godina", kaže Ivica Žigolić, instruktor radiestezije.

Dio je ovo istraživanja nad 31 osobom koja ima karcinom. Okidač za istraživanje bio je sve veći broj mladih pacijenata koji boluju od neke vrste raka. Pomoću viska bilježili su spavaju li na dobrom ili lošem mjestu.

Najgori rezultati su se pokazali kod žena mlađih od 40 godina.

"Ono što se pokazalo to je da su te žene imale znatno opasnije, malignije, agresivnije tipove tumora nego ona starija grupa, grupa iznad 50 godina. I još jedna zanimljiva stvar je bila da su te mlade žene u prosjeku spavale 3,5 godine na tim lošim mjestima, a starije žene 7,5-8 godina. Dakle, očito je da se radi o jednoj agresivnosti zbog takvih zračenja koja dolaze iz zemlje", govori Egidio Čepulić, prim.mr.sc.onkolog.

"Imaju određenih bolova tijekom noći, nemaju sna. Kad smo ih pomaknuli- ove tegobe su nestale ili se smanjile, a onaj dio medicinski se i dalje mora pratiti", govori Žigolić.

Dodaju kako ovo istraživanje dokazuje kako medicina i alternativa mogu ići zajedno.

"Jer ona doista može dati određene kvalitete i pomak u liječenju. Najveći problem kod nas u Hrvatskoj je što mi nemamo Zakona o alternativi", smatra Čepulić.

Poručuju kako na ovome ne misle stati. Namjera im je napraviti još veće istraživanje. Od svojih kolega, kao i Ministarstva zdravstva očekuju potporu, jer vjeruju kako na ovaj način mogu pomoći mnogima koji se bore sa zloćudnom bolesti.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene