Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisegnuo Miroslav Šeparović

Ustavni sudac imao dva iz Ustavnog prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je dobila novog ustavnog suca. Miroslav Šeparović prisegnuo je pred predsjednikom. Kumstvo s Vladimirom Šeksom, kaže, nije imalo utjecaja na njegov izbor.

Poznati zagrebački odvjetnik Miroslav Šeparović prisegnuo je za Ustavnog suca. I dobro se nasmijao kada smo mu spomenuli studentske dane. 'Kao korčulanski student došao sam u Zagreb i bilo mi je bitno završiti studij brzo i završio sam ga u četiri godine. Imao sam dvojku iz Ustavnog prava, ali sam imao i trojke i četvorke. Uglavnom sam bio dobar student', rekao je Miroslav Šeparović na upit o dvojci iz Ustava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko si to može priuštiti? Izračunali smo koliko roditeljima treba za studiranje djeteta u Zagrebu: "Ako ne planiraju da si djeca nađu posao, neka dignu kredit!" Žene u obrazovanju, ilustracija - 1 podjela po spolu Svaka četvrta osoba ima diplomu, a prednjače žene: Iako uz mali pomak, još uvijek postoje velike razlike u zanimanjima

Šeparović odlazi iz HDZ-a, više nije ni vlasnik odvjetničkog ureda. I nije istina, tvrdi, da mu je kum Šeks, pomagao. 'Ja sam njemu zadnja dva dana rekao da ću se natjecati. On se u prvi mah iznenadio i rekao je: Natječi se. Ja sam pitao naravno što on misli i on je rekao kako mi ne može ništa garantirati. Ja ću biti hrvatski ustavni sudac, a ne ustavni sudac ni jedne političke stranke', rekao je Šeparović. Da treba izbjeći biranje ustavnih sudaca po političkim vezama, smatra i predsjednik, no u slučaju Šeparović, kaže, kumstvo nije imalo veze. 'On je solidan pravnik. Kao advokat se afirmirao ne samo u zemlji nego i izvan i mislim da kumstvo tu nije presudno kod njega', rekao je predsjednik Mesić.

>> Miroslav Šeparović svečano prisegnuo za ustavnog suca

Nedavni izbor Slavice Banić dodatno je doveo u pitanje stručnost, profesionalnost i cijelu proceduru izbora ustavnih sudaca. U njezinom slučaju još se čeka odluka Ustavnog suda. Prisegom Miroslava Šeparovića još jedno mjesto u raspravnoj dvorani Ustavnog suda je popunjeno. Dvije fotelje još su uvijek prazne i za njih je raspisan natječaj. Ostalo je još 55 dana za prijavu. Biti ustavni sudac velika je čast. Šteta je što izbor za takvo časno zanimanje prate skandali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene