Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po odluci Ustavnog suda

VIDEO Milan Bandić izašao iz pritvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije Bandićeve žalbe Ustavni je sud objedinio u jednu te je prihvatio. Zagrebački gradonačelnik oko 19 sati izašao je iz Remetinca.

Ustavni sud usvojio je tužbu Milana Bandića!

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

Ovom odlukom Ustavni je sud ukinuo tri rješenja zagrebačkog Županijskog suda - ona od 9. ožujka, 10. ožujka i 18. ožujka 2015. godine.

Sukladno tome, Bandić bi trebao biti pušten na slobodu, 15 milijuna kuna jamčevine koji su uplaćeni u državni proračun trebalo bi se vratiti na račun Županijskog suda, a trebala bi se ukinuti i zabrana obavljanja gradonačelničke dužnosti.

Zagrebački gradonačelnik na slobodu je pušten oko 19 sati.

'Trebao bi izaći već danas'

Odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Marijan Hanžeković, izjavio je ranije da bi prema odluci Ustavnog suda Bandić odmah trebao biti pušten iz istražnog zatvora u Remetincu, ali da se procedura njegova izlaska može razvući do sutra jer "ne mogu doći" do suca istrage zagrebačkog Županijskog suda Zdenka Posavca koji je ranije odlučivao u Bandićevu slučaju.

"Odluka Ustavnog suda znači da bi Bandić danas trebao biti pušten van, i da se u depozit suda vraća oduzeto jamstvo od 15 milijuna kuna", izjavio je Hanžeković.

No, dodao je da se iz njemu neshvatljivih razloga "ne može doći do suca Posavca", iako je Ustavni sud "jasno rekao da mora biti pušten odmah".

"Zbog toga nije sigurno da će Bandić iz Remetinca biti pušten danas, već možda sutra, što smatram da je neodgovorno", kazao je Hanžeković.

Odluka o Bandićevom ostanku u pritvoru odgođena za sutra

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik u Remetincu je ponovno završio prije mjesec dana, nakon što je osumnjičen da je pokušao utjecati na Vidu Demarin kako bi promijenila svoj iskaz.

USKOK je smatrao da je Bandić takvim ponašanjem prekršio uvjete jamstva pa je od suda zatražio da mu se oduzme jamčevina od 15 milijuna kuna te ponovno odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a sud je tom zahtjevu udovoljio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene