Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od utjecaja na svjedoke

Ustavni sud odlučio da Nevenka Jurak ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud je samo djelomice uvažio tužbu Nevenke Jurak te je ukinuo samo točku 3. koja se odnosi na opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Ustavni sud smatra da i dalje postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Nevenki Jurak već sutra istječe postojeći pritvor te će se vidjeti hoće li USKOK tražiti njegovo produljenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oko izvlačenja milijuna iz tvrtke Nevenka Jurak počinje iznositi obranu u USKOK-u Slika nije dostupna Maratonsko ispitivanje Barišića Sanader nije zabrinut i nije angažirao odvjetnika

Nevenku Jurak USKOK sumnjiči da je poslovanjem s državnim poduzećima nezakonito zaradila oko 16,5 milijuna kuna. U istražnom zatvoru u Remetincu nalazi se od početka kolovoza, a sredinom rujna produljen joj je istražni zatvor za još dva mjeseca. U ustavnoj tužbi je stajalo da su joj odlukom o zadržavanju 'iza rešetaka' povrijeđena ustavna prava na pravično suđenje i jednakost pred zakonom.

>> Ekskluzivno: Ivo Sanader odabrao odvjetnika

Mladen Barišić, kojeg su svjedoci označili glavnim krivcem u aferi Fimi Medija, i danas svjedoči u USKOK-u te se nagađa da bi sa svjedočenjem mogao završiti danas ili sutra. Postoji mogućnost da će ga pustiti odmah nakon što završi sa davanjem iskaza.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene