Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ČAST OSNUTKU NDH

Sramota u srcu Zagreba: Ustaški simboli ispod spomenika banu Jelačiću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Policijske uprave zagrebačke kazali su nam da nisu zaprimili dojavu o ovom događaju, ali da provode izvide nakon informacija koje su prenijeli mediji.

Na Trgu bana Josipa Jelačića, pokazuju snimke kamera, jučer su se okupili pobornici Nezavisne Države Hrvatske te kod spomenika banu Jelačiću razvili veliki transparent s ustaškim simbolom, natpis "Ubij Srbina" te zastavu s prvim bijelim poljem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU Djeca u vrtlogu mržnje i rata: U ustaškom logoru umirala su od gladi, bolesti, prljavštine, hladnoće i tuge Slika nije dostupna ''Fašistički pozdrav ne može biti predmetom prava' Dačić: Srbija neće šutjeti na 'rehabilitaciju fašizma' u Hrvatskoj

Na jučerašnji je dan, naime, 10. travnja 1941. godine osnovana NDH, a putem Radio Zagreba njen je osnutak proglasio Slavko Kvaternik. O jučerašnjem smo sramotnom događaju upitali i Policijsku upravu zagrebačku, iz koje su nam odgovorili da nisu zaprimili dojavu o ovom događaju, ali da provode izvide nakon informacija koje su prenijeli mediji.

Iz portala Zagreb.info ustupili su nam dvije fotografije, a iz jedne se vidi da su bili i na Gradecu, gdje su istaknuli i poruku: "Sve bih dao da je vidim, ponosnu i lijepu k’o U snovima".

Podsjetimo, Ustavni sud lani je odbio ustavnu tužbu nogometaša Josipa Šimunića protiv odluke Visokog prekršajnog suda kojom je kažnjen s 15.000 kuna jer je na stadionu u Maksimiru nakon utakmice Hrvatska – Island 19. studenoga 2013. s mikrofonom u ruci publiku poticao da na njegov uzvik "Za dom" uzvrati "Spremni", i tako četiri puta.

Osuđen je za poticanje mržnje na temelju rasne, nacionalne i vjerske pripadnosti jer je riječ o pozdravu korištenom u NDH koji predstavlja manifestaciju rasističke ideologije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene