Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uspjeh Hrvata na sajmu inovacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Britanskom sajmu inovacija nagrađeno je čak 15 izložaka hrvatskih inovatora, a naša najuspješnija inovacija je "Elektronski boks" Zagrepčanina Pavla Potočkog, za što je nagrađen platinastim odličjem.

Riječ je o elektroničkome sklopu sa sustavom senzora za evidenciju i mjerenje udaraca u boksu, što znači da su boksači sigurni od ozljeda uz točnu evidenciju bodova.

Pročitajte i ovo Dražen Budiša najavio da će Milanoviću vratiti odličje Dmitra Zvonimira Odlučio je Budiša povukao neočekivani potez, Milanoviću uputio i posebnu poruku: "On toga nije dostojan" Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica

Hrvatski inovatori su na najvećoj britanskoj smotri inovatora i poduzetnika, gdje je ove godine bilo izloženo 500 izložaka iz 12 država, uz platinasto odličje, osvojili još četiri dvostruka zlatna odličja te jedno zlatno, četiri srebrna i pet brončanih odličja.

Dobitnici "dvostrukog zlata" su Vanda Baroš za "Terapiju riječi vibracijskim procesiranjem uma", Rudolf Vaupotić i tvrtka "Cromos - boje i lakovi" za "Pirostop", protupožarnu ekspandirajuću boju, Petar Kunić za "Schweizer", profesionalnu multifunkcionalnu zviždaljku, te mladi riječki inovatori Aleksandar Babić i Ivan Mamić iz Srednje škole za elektrotehniku i računarstvo za "Printer za slijepe osobe".

Zlatnom medaljom nagrađena je osječka tvrtka "Werkos" za "Vodenu barijeru", sustav za obranu od poplave.

Srebrne medalje osvojili su mladi zagrebački inovatori - studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Danijel Filković i Šime Plepelić za bespilotnu letjelicu "Maricu" i Gianluca Zaimović za "Modul za punjenje posuda", te tvrtke članice Tehnološkog parka Zagreb - "Mikrotrend" za "Beskontaktni rotor monitor" i "Citus" i "Smartcome" za "Pametni dom".

Brončane medalje osvojili su Dorijan Šabarić iz Opatije za "Privjesak u obliku kravate", Hrvoje Pranjić iz Zagreba za "Higijenski pokrov za pića u limenci", Andrea i Diana Balaško iz Varaždina za "Mirisne slike" i Ivan Vican iz Velike Gorice za "Uređaj za vuču vozila".

Hrvatski izlagači su, osim svojih dostignuća, predstavili i 31.hrvatski salon inovacija INOVA 2006., koji će se u studenome održati u Rijeci, a svoj su dolazak najavili i britanski inovatori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene