453775
453775
453775
453775
453775

NAPOKON DOBILI POMOĆ "Danas ću se osladiti žličicom šećera, ali što dalje?"

  • , 16.10.2016., 22:45
  • Autor:
  • komentara

Naša priča o praznoj vukovarskoj socijalnoj samoposluzi pokrenula je Hrvatsku. Na njihovu je adresu stigla hvalevrijedna donacija - tona i pol brašna i 750 litara ulja.

 
 
 
 
Glas iz Vukovara (Video: Dnevnik Nove TV)
Glas iz Vukovara (Video: Dnevnik Nove TV)

Sve siromašnijima na krajnjem istoku Hrvatske donacija će tek privremeno olakšati život, a broj onih kojima trebaju osnovne stvari sve je veći.

Nenadu Bošnjaku iz Vukovara odlazak u socijalnu samoposlugu nije nepoznanica. Nade ovog puta ima. Naša priča o praznim policama vukovarske samoposluge o kojoj smo izvijestili u Dnevniku Nove TV, izazvala je reakcije.

"Odmah je reagirala jedna firma iz Pitomače koja je uplatila tonu i pol brašna i 750 litara ulja. Iza toga se uključila jedna mesna industrija koji su nam poslali salame", rekla nam je Irena Rajšić iz humanitarne udruge Duga.

"Ja sam danas dobio litru ulja i kilu šećera. Ja ću se osladiti sa žličicom šećera, ali što dalje?! Kako da djeci priskrbim nešto što ne mogu?", pita se Nenad, s početka priče.

71-godišnja Jelena Savić egzistira s mirovinom koja je manja i od nečijeg džeparca. "Jako mi puno znači. Ja imam mirovinu 597,65 kuna. Pa ja Vas pitam da li od toga mogu živjeti?! Kada platim obveze ostane mi 65 lipa", kaže ona.

Ivica Blažević i njegova supruga žive s 900 kuna na mjesec. Iako je Ivica hrvatski branitelj nema drugih prava, a da bi ih ostvario, kaže, morao bi se razvesti od supruge.

570 obitelji jednom na mjesec uđu na ova vrata. U bolje sutra ne vjeruju. Kažu kako se na Vukovar misli jednom godišnje. Tek pred obljetnicu pada grada.

Ova je donacija nažalost kratkoročno rješenje. S ovom će hranom 1500 korisnika socijalne samoposluge preživjeti tek- mjesec dana.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se