Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko noći

Ušli smo u hladnu i kišovitu jesen: Očekuju nas još kiša, bura i snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko noći smo nakon vikenda ušli u hladnu i kišovitu jesen, a prema prognozi DHMZ-a u gorju, uglavnom iznad 800 metara, mogući su susnježica i snijeg.

Teško je povjerovati nakon onako sunčanog i toplog vremena za vikend da smo preko noći ušli u hladnu i kišovitu jesen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Vrijeme će u utorak biti gotovo identično jučerašnjem, a ni do kraja tjedna ne smiješi nam se baš sunčano, a ni toplo vrijeme.

Već ujutro duž cijele obale i u zaleđu može biti grmljavinskih pljuskova, osobito jakih i obilnih na južnom dijelu. Uz kišu velike probleme stvarat će olujna bura na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, dok će na jugu i dalje puhati jako jugo. U unutrašnjosti tmuran početak, no barem će se smiriti jak sjeveroistočnjak.

U prvome dijelu dana u gorju, uglavnom iznad 800 metara, mogući su susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za utorak. Nakon tmurnog početka slijedi tmuran nastavak dana. Gotovo se ništa neće mijenjati, čak ni temperature u odnosu na jutarnje. Zato zapadna Slavonija neće biti cijeli dan oblačna – općenito će istočna Hrvatska imati manje oblaka i manje kiše nego ostali krajevi pa će i temepratura biti malo viša – između 12 i 15 stupnjeva Celzijevih.

Probleme će i danas na sjevernom Jadranu stvarati jaka i olujna bura uz promjenjivo vrijeme s povremenim grmljavinskim pljuskovima. Temperatura će se kretati od 9 do 14 stupnjeva. Iza Velebita će biti oblačno, kišovito i dosta hladno uz temperaturu oko 6 stupnjeva. U višem gorju padat će snijeg.

Promjenjivo vrijeme ostaje i na jugu Jadrana, bit će oblačno i kišovito, povremeno uz obilne i jake grmljavinske pljuskove. Puhat će i dalje jako jugo.

Cijeli tjedan sličan

Cijeli ovaj tjedan neće nam donijeti baš neko vrijeme – prevladavat će slaba kiša i oblaci, a temperature će biti malo iznad 10 stupnjeva.

Na Jadranu će srijedu i četvrtak obilježiti grmljavinski pljuskovi, kiša i jugo, a od petka na sjevernom dijelu opet bura.

Dakle, jesensko, kišovito vrijeme imat ćemo i danas, ali i većinu tjedna. Najobilnije oborine bit će na Jadranu i područjima uz Jadran, i to sve do petka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene