Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKSNA MISA U ĐAKOVU

Zašto je teško reći "hvaljen Isus i Marija", a nije nam teško opsovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalni blagoslov hrane na Uskrsno jutro i ove je godine đakovačku katedralu ispunio do posljednjeg mjesta, a misu je predvodio Tomislav Ćorluka, župnik đakovačke župe Svih svetih.

Župnik Tomislav Ćorluka je podsjetio kako se Isus svojom smrću na križu i Uskrsnućem žrtvovao za čovjeka, za njega pobijedivši smrt i tamu, te upitao - a koliko čovjek to štuje, koliko štuje Isusa ?

Pročitajte i ovo Papa Franjo Urbi et orbi Papa na Uskrs poslao poruku zapadnom Balkanu: "Posebno mi je u mislima" Isus Krist s dvojicom učenika Praznik u mnogim državama Uskrsni je ponedjeljak: Znate li što se danas obilježava?

 

"Zašto nam je tako teško reći 'hvaljen Isus i Marija', a nije nam teško opsovati i izgovoriti neku prostu riječ", upito je vlč. Ćorluka.

Središnje Uskrsno misno u đakovačkoj katedrali predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hanić.

U svojoj Uskrsnoj poruci osvnuo se i na aktualni trenutak hrvatskog čovjeka - vjernika, saževši ga u ocjenu besperspektivnosti i gubitka povjerenja zbog nezaposlenosti, siromaštva, 'bičeva korupcije' i nepravdi.

"U Krista gledajte i razvedrite se", naglasio je mons. Hranić. Poručio je da nam u stvarnosti koju proživljavamo još snažnije odjekuje Uskrsna poruka: Razapeti Krist je uskrsnuo.

"I kada nam se učini da je sve izgubljeno, Bog nam u svojoj ljubavi pronalazi put do pobjede života nad smrću i dobra nad zlom. Naizged je to nada protiv svake nade, ali je upravo njezinom snagom ispunjena naša vjera. Stoga svima od srca poručuje: Hrabri budite! U Krista gledajte i razvedrite se", zaključio je u Uskrsnoj poruci đakovačko-osječki nadbiskup Hranić.

Poručio je kako je Kristova uskrsna pobjeda nad grijehom i smrću, poruka da hrabra, velika čovjekova nada, koja opstaje unatoč svim poteškoćama, može bit samo Bog koji nas ljubi do kraja, do smrt na križu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene