Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tisno: Ispitani svjedoci kornatske tragedije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnica Županijskog suda u Šibeniku Silvija Maleš danas je ispitala braću Marina i Damira Ježinu koji su bili svjedoci izbijanja požara na otoku Kornatu 30. kolovoza u kojemu su život izgubila dvanaestorica vatrogasaca, a jedini preživjeli Frane Lučić još se oporavlja u splitskoj bolnici.

To je potvrdio istražni sudac šibenskog Županijskog suda Branko Ivić, no o iskazima saslušanih svjedoka nije ništa mogao reći.

Pročitajte i ovo Dražen Slavica, bivši vatrogasni zapovjednik Potresno svjedočanstvo Dražen Slavica tuži državu zbog pravne kalvarije koju je prošao nakon kornatske tragedije: "15 godina sam na stupu srama. DORH mi je uništio život" Slika nije dostupna Polaganje vijenaca Obilježava se treća obljetnica Kornatske tragedije

Dodao je kako Marino Ježina ima prebivalište na otoku Kornatu, a njegov brat Damir u Murteru.

Oni su, kako se doznaje od Marina Ježine, kobnog dana bili u uvali Lučici u kojoj Marino Ježina ima kuću te su bili svjedoci dolaska helikoptera i iskrcavanja vatrogasaca iznad te uvale što je Marino Ježina, kako je kazao, snimio i svojim fotoaparatom.

Rekao je kako posjeduje i snimke širenja požara koji su bili
objavljeni u mnogim medijima. Kako su vatrogasci stradali braća Ježina nisu vidjela, jer su i sami od vatre morali braniti kuće u uvali Lučici. Nakon što se nesreća dogodila pomagali su u prenošenju stradalih vatrogasaca, kazao je Marino Ježina.

Sudac Ivić danas je rekao i kako još nije dobio odgovor liječničkog konzilija iz Kliničkog bolničkog centra u Splitu o mogućem ispitivanju preživjelog vatrogasca Frane Lučića. Istaknuo je da je riječ o važnom svjedoku kornatske tragedije te se od njegova saslušanja neće odustati.

Ivić je potvrdio i da još nije ispitan ravnatelj policije Marijan
Benko koji je proteklog petka zajedno s ministrom obrane Berislavom Rončevićem i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga generalom Josipom Lucićem bio pozvan na Županijski sud u Šibenik, ali se ispričao zbog nedolaska.

Ivić je rekao kako će se ovisno o nastavku istrage još vidjeti hoće li Benko ponovno biti pozvan na ispitivanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene