443608
443608
443608
443608
443608

Uskoro nećete morati čekati u ambulanti, svoj problem moći ćete prijaviti preko aplikacije

  • , 18.07.2016., 07:52
  • Autor:
  • komentara

Gotovo 3.000 pacijenata i 60 obiteljskih liječnika iz Hrvatske, sudjelovalo je u pilot projektu nove zdravstvene aplikacije.

 
 
 
 
Putem aplikacije do recepta ili uputnice (Video: Dnevnik Nove TV)
Putem aplikacije do recepta ili uputnice (Video: Dnevnik Nove TV)

Pacijenti su, putem aplikacije u nekoliko sekundi zatražili i dobili recept, uputnicu ili neki korisni savjet. Projekt se sada širi na bolnice. Međutim, tu nije kraj. Uskoro će naručivanje biti moguće i putem televizora. 'Puno sam u tom pogledu samostalniji jer ne moram za mnoge stvari za koje sam do sada ovisio o drugome, mogu sam. Jer puno vremena provodim za računalom, jednostavno se ulogiram i obavim te neke stvari', rekao je Damir iz Zagreba.

Poruku obiteljski liječnik odmah može vidjeti i na nju odgovoriti unutar 48 sati. Sonja kaže kako je s ovom aplikacijom napokon izbjegla nervozu zbog dugih čekanja u ambulanti. 'Kad se recimo, obavi pretraga kod specijaliste, isto tako, nema više odlaska u ordinaciju, nego mogu slikati, bilo mobitelom ili neki pdf tog nalaza pošaljem putem portala svom doktoru', objašnjava Sonja iz Karlovca.

A liječnici napokon imaju manje poziva pacijenata. 'Ovo je mogućnost gdje se elektroničkim putem može povezati s ambulantom. Zahtjev ulazi u virtualnu čekaonicu, kao da je pacijent nazvao i najavio svoju potrebu', kaže Hrvoje Tiljak, obiteljski liječnik.

Aplikaciji se može pristupiti putem pametnog telefona, računala i tableta. No, na tome se nije stalo. 'Mi smo zajedno s kolegama s FER-a razvili jednu mogućnost da svi ti naši sugrađani mogu komunicirati sa svojim liječnikom i koristiti sustav zdravlje.net samo pomoću daljinskog upravljača svog televizora', kaže Branko Šoštarić.

Zdravstvenu aplikaciju, koja služi kao elektronički zdravstveni karton dosad je koristilo gotovo 3.000 pacijenata. No broj će se zasigurno povećati jer od rujna kreće pilot-projekt i u bolnicama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se