Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko to ne sankcionira'

Uskoro zabranjuju naplaćivanje opomena za neplaćene račune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li se i vi uzrujali kada ste nakon nekoliko dana kašnjenja u plaćanju računa dobili pismenu opomenu koja stoji minimalno 20 kuna? Tome bi uskoro trebao doći kraj.

Iz Ministarstva gospodarstva potvrdili su nam da pripremaju izmjene Zakona o zaštiti potrošača kojima će se bankama, teleoperaterima i drugima, u potpunosti zabraniti naplaćivanje slanja opomena.

Pročitajte i ovo Planinarski dom - 4 Donosi Provjereno Gradili su ih sami, nerijetko svojim novcem, a sada im ih oduzimaju: "Revoltirani smo, ljuti smo, dođe netko i uzme vam vaš drugi dom" Stegovne mjere u Saboru "Saziv stegovnih mjera" Saborski zastupnici ruše rekorde u - opomenama. Pogledajte koja je petorka dosad najviše kažnjavana

U društvu 'Potrošač' telefon ne prestaje zvoniti. Stotine ljudi svaki dan žale se na naplatu troškova opomene. Zaštitnici potrošača pozdravljaju izmjene zakona, ali kažu da su troškovi opomene ionako nezakoniti prema zakonu o obveznim odnosima.

>> Radnici Diokija konačno dobili plaću, sve otišlo na plaćanje opomena

Nitko to ne sankcionira u tom je stvar. Nemaju pravo naplatiti i zatezne kamate i trošak opomene i to proizvoljno mimo svakog normalnog troška. Nema tu opravdanja i to bi svaki sudski postupak osporio', kaže Jadranka Kolarević iz udruge Potrošač.

Građanima poručuju da ne plaćaju troškove opomene već da pošalju prigovor.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene