Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK u Kalmetinom ministarstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK i Kriminalistička policija iz Ureda za regionalni razvoj Ministarstva prometa i razvitka uzeli su sve dokumente vezane uz dodjelu kredita kojim resorno Ministarstvo u 95-postotnom iznosu financira izgradnju cesta u općini Cetingrad.

USKOK je pokrenuo istragu o svim natječajima u kojima se pojavljuju osumnjičene tvrtke u slučaju Miočić. U tijeku je natječaj za izgradnju seste na Kordunu na koji su se javila četiri ponuđača, a sve su ponude s troškovima većima od 3,5 milijuna kuna, kolika je nominalna vrijednost radova. Navodno je jedan od njih trebao dobiti posao, te veći dio prebaciti na tvrtku Miće Valentića, koji je Miočića i još trojicu prijavio za reketarenje, piše Slobodna Dalmacija

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa

Kalmetin vozač i njegovi pomagači okrivljeni za pokušaj iznude od cetingradskog poduzetnika Miće Valentića bit će saslušani 16. lipnja na Županijskom sudu u Karlovcu.

Provjera u ministarstvu dio je šire akcije koja se provodi zbog sumnji na mito, korupciju i reketarenje. 

>> Kalmeta ne zna zašto njegov vozač nije prošao provjere

Ministar Kalmeta tvrdi kako nije znao za nezakonite poslove svog vozača, te kako 'nema pojma' zašto Miočić nije provjeren prije zapošljavanja u ministarstu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene