Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK sa Štroka istragu proširio na privatizaciju dubrovačkih hotela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o slučaju pet zvjezdica i navodnom reketarenju Gorana Štroka, proglašena je tajnom, ali se i dalje provodi.

Agenti USKOK-a neće se, čini se, zaustaviti samo na za sada pritvorenom dvojcu, jer istraga se navodno proširila i na privatizaciju dubrovačkih hotela.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Argentina, Excelsior, Vrtovi sunca, gotovo da i nema dubrovačkog hotela iza kojega se nisu vukli privatizacijski repovi. Svi su prodani po ne baš prevelikim cijenama i to točno određenim kupcima. 

Hotelijer Mirko Begušić i sam se, zajedno s partnerima, želio uključiti u privatizacijski proces. No, njegov prijedlog, koji bi, kaže, obogatio dubrovački turizam, nije prošao.

'Moja želja je bila da se donošenjem Zakona o privatizaciji domaći ljudi i radnici uključe. Ne da budu vlasnici, ali dio dionica da nose. Time bi jedna ponuda, jedan kvalitet dubrovački došao do izražaja', kaže Mirko koji vjeruje kako je politika imala zadnju riječ. On se obratio i minstrima i fondovima, no sve je bilo uzalud. 

A navodne istrage oko privatizacije hotela ne čude ni bivšu ministricu turizma. 

'Mislim da je dobro da se sve izanalizira i provjeri, trebalo je možda i ranije to napraviti. U svakom slučaju sa stručnog ugla gledano stvari nisu išle dobro, a da li je bilo i nešto više od toga to neka državni organi provjere', kaže gđa. Pave Župan Rusković. 

A to ovih dana, kako neslužbeno doznajemo, i rade agenti USKOK-a. Pitanje je samo hoće li od tih provjera išta biti. Svi su dubrovački hoteli, barem na papiru, legalno prodani.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene