Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivica Lovrić pod istragom

Bandićev suradnik na 'meti' USKOK-a zbog Cibone, Krsnik tvrdi: 'To je limunada!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'To je sve limunada', kratko je nakon pretresa stana Bandićevog suradnika Ivice Lovrića, komentirao njegov odvjetnik Krešimir Krsnik.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić na 'meti' istražitelja policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta našao se zbog košarkaškog kluba Cibona, ali i još nekih navodnih nezakonitosti iz njegova djelokruga, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna afera štandovi Presuda Vrhovnog suda: Obustavljen postupak protiv Bandića, Lovrić i Palac nevini Ivica Lovrić Prijenos na TV-u Ivica Lovrić otkrio detalje komemoracije za Bandića: ''Za sve koji neće moći u HNK, bit će postavljen videozid. Svirat će Zagrebačka filharmonija"

U Ravnateljstvu policije danas nisu željeli ništa komentirati, ističući tek da je riječ o slučaju u Uskokovoj nadležnosti.

Ni, Krešimir Krsnik, odvjetnik nedavno uhićenog gradonačelnika Milana Bandića, kojemu je Lovrić jedan od najbližih suradnika, nije želio davati izjave novinarima što su se prijepodne okupili ispred Lovrićeva stana u Sesvetama iz kojega su policajci, nakon pretresa, iznijeli nekoliko kuverti i fascikala s dokumentima.

'To je sve limunada', kratko je kazao Krsnik. Nakon pretresa stana u Sesvetama policajci i Lovrić su oko podneva otišli do pročelnikova ureda u središtu Zagreba.

Afera Agram: Sudac istrage opet počinio neke bitne povrede kaznenog postupka

Neslužbeno se dozanje da istražitelje osim dugova košarkaškog kluba Cibone kojoj je Lovrić bio na čelu, zanima i transfer Darija Šarića iz Zagreba u Cibonu, ali i iznajmljivanje gradskih poslovnih prostora.

Šarićev transfer iz Zagreba u Cibonu 2012. bio je jedan od razloga uhićenja vlasnika zaštitarske tvrtke i predsjednika Udruge specijalne policije Domovinskog rata Josipa Klemma koji je priveden u travnju. Za radio Soundset Klemm je danas izjavio da je s tim transferom sve bilo u redu.

'Firma je posudila 550 tisuća kuna i mi smo svoj novac vratili, naplatili smo sve kamate, a što se tiče drugog djela najvjerojatnije će firma pokloniti Ciboni. Da je kod mene bilo nekakvih nepravilnosti onda bi valjda mene netko zvao', kazao je Klemm.

Mediji navode da policija istražuje transakcije s poslovnim prostorima koje je Cibona dala gradu koji je zauzvrat preuzeo kredit. Podsjećaju da je rasvjetljavanje financijskog stanja u Ciboni zatražio predsjednik zagrebačke Skupštine Darinko Kosor, ali i gradonačelnik Bandić, kasnije uhićen i pritvoren u aferi Agram.

Predsjednik Cibone Aleksandar Petrović izjavio je da tijekom jutra policija nije dolazila u službene prostorije kluba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene