455904
455904
455904
455904
455904

Sutkinja iz Zadra tereti se da je uzela oko 26.000 kuna mita

USKOK je pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za sutkinju Općinskog suda u Zadru i vlasnicu agencije za nekretnine koja je sutkinji navodno davala mito te ju poticala na zlouporabu položaja i ovlasti.

 
 
 
 
Ispred USKOK-a, arhiva (Foto: Pixell)
Ispred USKOK-a, arhiva (Foto: Pixell)

Osumnjičene, u dobi od 36 i 51 godinu, u četvrtak su privedene, a USKOK sumnja da je od vlasnice agencije kojoj je pogodovala u svojim presudama sutkinja navodno primila 25.300 kuna i 150 eura.

USKOK je na svojim stranicama objavio priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

"USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvije hrvatske državljanke (1980., 1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je I. okr. sutkinja Općinskog suda u Zadru, Stalna služba u Benkovcu, od početka veljače 2016. godine do 3. studenoga 2016., u Benkovcu i Obrovcu, na traženje i sukladno dogovoru s II. okr. vlasnicom agencije za nekretnine, u najmanje 36 predmeta za obećanu novčanu nagradu poduzimala sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima stranaka drugookrivljenice.

Tako je I. okr., nakon što joj je II. okr. predala dokumentaciju stranke kojom raspolaže, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je II. okr. pribavljala po uputi I. okr., sačinjavala tužbe i prijedloge za pokretanje pojedinačnog ispravnog postupka po kojima je kasnije kao uredujući sudac donosila odluke. Potom je I. okr. osiguravala da predmeti na temelju tako predane dokumentacije njoj budu dodijeljeni u rad te je u istima, posredstvom II. okr., davala usmene i pisane upute za stranke i svjedoke kako će svjedočiti i što će ih pitati. Zatim je, sukladno dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od II. okr. preuzela najmanje 25.300 kuna i 150 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenica", navodi se na stranicama USKOK-a.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se