Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSNOVANA SUMNJA

Pokušao podmititi novinara: USKOK pokrenuo istragu protiv Lucića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo jednoglasno predložilo ukidanje zastupničkog imuniteta HDZ-ovom zastupniku Franji Luciću, USKOK je objavio priopćenje o provođenju istrage "zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja mita".

USKOK je na svojim stranicama objavio priopćenje o provođenju istrage protiv Franje Lucića, HDZ-ovog saborskog zastupnika, koji je novinaru Dragi Hedlu nudio novac da ne piše o njemu. 

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

U priopćenju se ne navodi Lucićevo ime ni inicijali, no kaže se da je USKOK na temelju rezultata provedenih izvida donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljana (1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja mita.

"Osnovano se sumnja da je okrivljenik, 26. srpnja 2017., u Požegi, novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku. Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene", stoji u priopćenju USKOK-a.

Mandatno imunitetno povjerenstvo odobrilo je u utorak skidanje imuniteta Luciću zbog ovog slučaja. Unatoč objavljenim snimkama u kojima se može čuti kako Lucić Hedlu nudi novac kako ovaj ne bi pisao o njemu, Lucić i dalje tvrdi da ga nije pokušao podmititi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene