Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja

Podignuta optužnica protiv Jovana Vejnovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je danas pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu zbog zloporabe ovlasti i položaja protiv bivšeg veleposlanika Republike Hrvatske u Libiji, Jovana Vejnovića.

USKOK optužnicom tereti J.V. da je od siječnja 2006. od prosinca 2008, kao veleposlanik RH u Libiji omogućio djelatnicima veleposlanstva i zaposlenicima dvaju trgovačkih društava koji rade u Libiji nabavu alkoholnih pića koje nisu mogli legalno kupiti, stoji u izvješću Državnog odvjetništva.  Naime, na temelju Zakona u zabrani alkohola, u Libiji je zabranjen promet alkoholnim pićima za sve pravne i fizičke osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Slika nije dostupna Kaže da ima dokaze Vejnović za Novu TV: Ja sam nevin čovjek

Kupio 5088,32 litara alkoholnih pića

Vejnovića se tereti da je koriteći diplomatske privilegije u sedam navrata od tvrtke iz Kopenhagena naručio 5088,32 litara alkoholnih pića za iznos od 46.550,62 dolara. U optužnici se navodi kako je manji dio navedene količine kupljen za potrebe reprezentacije Veleposlanstva,  dok je preostali dio alkoholnih pića bio namijenjen osobama koje nisu imale diplomatski status.

>> Hrvatski veleposlanik švercao alkohol u Libiju

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene