Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nema obilježja kaznenog djela"

USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv Plenkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je odbacio kaznenu prijavu protiv premijera Plenkovića koju su članovi stranke Slobodna Hrvatska podigli protiv njega, zbog, kako kažu, "opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika"

USKOK je odbacio kaznenu prijavu koju su protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra branitelje Tome Medveda i Zdravke Bušić, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova,  podigli članovi stranke Slobodna Hrvatska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave" Krunoslav Katičić potez Domovinskog pokreta HDZ reagirao na kaznenu prijavu protiv Plenkovića: "Nismo se tome nadali..."

Priopćenje USKOK-a prenosimo u nastavku:

"Nakon što su politička stranka Slobodna Hrvatska, te više fizičkih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli identične kaznene prijave protiv Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Tome Medveda, ministra branitelja u Vladi Republike Hrvatske i Zdravke Bušić, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 2. Kaznenog zakona/11, te protiv Željka Glasnovića, zastupnika u Hrvatskom saboru zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 1. Kaznenog zakona, Ured je donio rješenje o odbačaju. (10. 05. 2017.)

"Nisu ostvarena obilježja kaznenog djela"

U prijavama se navodi da bi predmetna kaznena djela bila počinjena potpisom dokumenta objavljenog na Facebook profilu saborskog zastupnika Željka Glasnovića, a kojim dokumentom je Željko Glasnović, da bi podržao Vladu Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru, od Vlade Republike Hrvatske tražio što žurnije rješavanje nekoliko točaka koje su navedene u tom dokumentu.

Nakon razmatranja sadržaja podnijetih kaznenih prijava, a obzirom na bitna obilježja prijavljenih kaznenih djela, te objektivne okolnosti spornog događaja, utvrđeno je da u postupanju imenovanih nisu ostvarena obilježja kaznenih djela", poručuju iz USKOK-a.

Slobodna Hrvatska: "Vlada se uplela u rad pravosudnog tijela"

Podsjetimo, Slobodna Hrvatska, stranka koju su osnovali bivši članovi Živog zida, podnijela je kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog, kako kažu, "opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika". To su učinili nakon što je Željko Glasnović na svom Facebooku objavio dokument koji su navodno potpisali ministar branitelja Tomo Medved i premijer Andrej Plenković, a kojim se jamči ispunjenje njegovih zahtjeva.

Vlada je prijavu ocijenila kao neosnovanu poručivši kako je politička izjava koja je potpisana sa saborskim zastupnikom Željkom Glasnovićem "u domeni legitimnih i uobičajenih razgovora te se odnosi na teme koje su zastupniku Glasnoviću, izabranom na listi u XI. izbornoj jedinici, važne u kontekstu njegovog političkog djelovanja u Hrvatskom saboru"

Stranka Slobodna Hrvatska, koju su osnovali bivši članovi Živog zida, u srijedu je oštro odbacila Vladino priopćenje o neosnovanosti njihove kaznene prijave Uskoku zbog sumnje u podmićivanje saborskog zastupnika Željka Glasnovića, ocijenivši da se Vlada "pamfletom" uplela u rad nadležnog pravosudnog tijela.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene