Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svje je, kaže, bilo javno

Uskok nije zvao Milanovića zbog 'trgovanja mandatima': 'Ne vidim zašto bi me zvali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je u četvrtak kako ga Uskok nije zvao zbog medijskih napisa o trgovanju mandatima novoizabranih saborskih zastupnika.

"Mene nisu zvali niti vidim zašto bi me zvali. Ja sam otvoreno ponudio Boži Petrovu da bude predsjednik Sabora, dakle da bude saborski zastupnik, ali on to već jest voljom hrvatskih građana, kao i drugi, razumijete. Jesu li druge zvali, ja ne znam. Mi nemamo kartoteku SDP-a niti imamo krivično-pravni pojmovnik u SDP-u da znam koga je Uskok zvao ili nije. Uskok je očito to morao učiniti pod nekakvim javnim pritiscima zbog nekoliko, ja bih rekao, čudnih izjava nekih koji su možda htjeli opravdati sami sebe od ničega, jer vjerojatno ništa krivo nisu napravili. Dakle, Uskok je sam rekao, ako se dobro sjećam, da ne prejudicira ničiju krivnju. Već vidim da ljudi, koji su jučer imali potrebu opet izaći pred kamere i braniti se, posipati pepelom, sami ustvari negiraju ono što su prvo rekli", kazao je Milanović novinarima ulazeći u Sabor, na prvu sjednicu osmog saziva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje"

Upozoren kako je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio da bi i Milanović trebao odgovarati na pitanje policije, zbog "tajnog sastanka" s Dragom Prgometom, Milanović je uzvratio - "ja ne znam tko je Grmoja, on nije saborski zastupnik, prema tome...".

Kao jedan od onih s kojima bi policija morala razgovarati spominjao se i HDZ-ov Božidar Kalmeta, kojega su SDSS-ovi čelnici prozvali zbog sastanka s njihovim "odbjeglim" zastupnikom Mirkom Raškovićem.

Robert Podolnjak odbio kandidaturu, Sabor nije konstituiran

"Odakle pravo (Vojislavu) Stanimiroviću da misli da svi Srbi u Hrvatskoj moraju podržavat SDP. Znam Srbe koji su za druge opcije", rekao je Kalmeta novinarima u Saboru. Ponovio je kako manjinski zastupnici ne bi smjeli odlučivati o tome tko će sastaviti vladu, a priznao je i da je razgovarao s Raškovićem.

"Popio sam kavu s njim pet minuta, čovjeka poznajem deset godina, o politici smo najmanje razgovarali", kazao je Kalmeta. U Sabor je došao i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, koji je rekao kako Uskok "mora sve skupa provjeriti zbog izjava u medijima".

Upitan koliko su navodi o prijetnjama, ucjenama i trgovini mandatima ozbiljni, odgovorio je kako o tome ne može zaključivati osim na temelju rezultata kriminalističkog istraživanja. Na pitanje hoće li istražitelji na razgovor zvati i Milanovića, odgovorio je: "Pozvat ćemo sve koji budu bili potrebni". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene