Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netočne informacije

Uskok: Istup 'U ime obitelji' pritisak na pravosudna tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo izvijestilo je na svojoj internetskoj stranici da je udruga 'U ime obitelji' iznijela niz netočnih tvrdnji i insinuacija o radu Uskoka, ističući da se medijski istup te udruge može protumačiti kao pritisak na pravosudna tijela.

"Netočna je tvrdnja Željke Markić da je Uskok izdvojio inicijativu 'U ime obitelji' između drugih inicijativa i udruga koje je Grad Zagreb financirao u tijeku prošle godine i tako izvršio pritisak na Grad Zagreb vezan uz pomoć građanima Grada Zagreba što, prema njenom zaključku, predstavlja zloupotrebu državnih institucija kao metode vršenja pritiska na građanske aktiviste", priopćio je Uskok.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj Pravomoćna presuda Danka Derifaj nakon sedam godina pobijedila Željku Markić na sudu: "To je tipično zastrašivanje i tome treba stati na kraj" Slika nije dostupna Okuplja novu građansku inicijativu Željka Markić protiv odluke da istospolni parovi mogu biti udomitelji: ''Sud ignorira volju građana izrečenu na referendumu''

Ističu da su optužnicu koju su podnijeli protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suoptuženika zbog financijske potpore udruzi 'U ime obitelji' podigli sukladno zakonu i na temelju rezultata provedene istrage. "Dakle, ne radi se ni o kakvom pritisku na građanske aktiviste niti o zlouporabi državnih institucija. Upravo suprotno, ovakvi medijski istupi predstavnika inicijative 'U ime obitelji' mogli bi se protumačiti kao vršenje pritiska na pravosudna tijela", kažu u Uskoku.

"Osim navedenog, netočne su i tvrdnje Željke Markić da su iz Uskoka dostavljane informacije o iskazima medijima. Jedine informacije koje je Uskok dao o postupanju u predmetnom slučaju su priopćenja o donošenju rješenja o provođenju istrage i potom o podizanju optužnice koja su objavljena na web stranici Uskoka. Slijedom navedenog, potpuno je neutemeljen i zlonamjeran zaključak Željke Markić kako postoji veliki problem ako Uskok služi kao produžena ruka politike, budući da je Uskok, kao posebno državno odvjetništvo, neovisno pravosudno tijelo koje postupa isključivo na temelju zakona i na čije odluke politika nije imala niti ima utjecaja", navode u priopćenju.

Željka Markić optužila USKOK da radi pritisak na udruge i Grad Zagreb

Građanska inicijativa "U ime obitelji" optužila je u srijedu USKOK da je njezinom izdvajanjem među drugim inicijativama i udrugama koje je Grad Zagreb financirao tijekom protekle godine radio pritisak na Grad i zloupotrijebio državne institucije za pritisak na one s kojima se ne slaže aktualna vlast.

"Smatramo da je USKOK izdvajanjem inicijative 'U ime obitelji' između drugih inicijativa i udruga koje je Zagreb financirao ustvari vršio pritisak na Grad, što predstavlja zloupotrebu državnih institucija kao metode da bi se radio politički pritisak na građanske aktiviste", rekla je na konferenciji za novinare članica organizacijskog odbora inicijative Željka Markić. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene