Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ odbacuje optužbe

Hebrang: Mladež je volontirala iz srca, prijavio bih da sam znao za nešto drugo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako neslužbeno doznajemo, USKOK istražuje jesu li pojedini članovi HDZ-ove mladeži ilegalno primali novac.

Još uvijek nije poznato ima li Državno odvjetništvo određene dokaze i je li pokrenuta bilo kakva istraga. No, neslužbena je informacija da je 60-ak članova HDZ-ove mladeži tijekom kampanje 2008. godine za volontiranje navodno ilegalno dobivalo novac. Neslužbene informacije govore da je podijeljeno čak pola milijuna kuna. Pretpostavlja se da se novac, kao i u slučaju Fimi Medija, izvlačio preko državnih poduzeća, no o tome službene potvrde nema.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

Na upit novinara Nove TV o mogućem postojanju tzv. crnog fonda unutar stranke iz kojeg je, navodno, isplaćivan novac 'na ruke' nekim članovima mladeži HDZ-a za volontiranje u izbornoj kampanji, premijerka Kosor je istaknula: 'Od kako sam ja predsjednica stranke nitko nije dobio ni lipe ni iz kakvoga takvog fonda'.

Ni Andrija Hebrang, predsjednik kluba HDZ-a, kaže kako ne zna za bilo kakve ilegalne radnje. 'Da sam znao za takvo nešto prijavio bih policiji i Državnom odvjetništvu. Ali, ja toj informaciji ne vjerujem, poznavajući te mlade ljude, vjerujem da su volontirali iz srca. Ja znam da su volontirali, a ako je postojao paralelni sustav, onda je ovo pitanje za istražitelje', rekao je Hebrang.

>> Kosor u Mladež HDZ-a privukla 10.000 novih članova

Dodao je kako je HDZ imao svoje knjigovodstvo u kojem se registrirao svaki ulaz i izlaz novca te i za koji je Državna revizija potvrdila da je radilo po zakonu.

Nenad Stazić iz SDP-a kaže kako ne bi bio začuđen činjenicom da je dio mladeži HDZ-a ilegalnim putem dobivalo novac za volontiranje. 'To bi značilo da se ponašaju sasvim principijelno po svim pravilima koja vrijede u toj stranci. Stvarno ne znam od koga su se to naučili', ironično se nasmijao Stazić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene