Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JESU LI ZA 'USLUGE' UZIMALI NOVAC?

Pod istragom USKOK-a 11 djelatnika MUP-a i Ravnateljstva policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv jedanaestero hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da nisu sankcionirali utvrđene prekršaje u prometu i pristali su da se oni ne sankcioniraju.

Kako se navodi na internetskim stranicama USKOK-a, riječ je o hrvatskim državljanima rođenima 1966., 1973., 1972., 1969., 1986., 1980., 1982., 1988., 1980., 1965. i 1964. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija, uhićenje Akcija PNUSKOK-a Policajac uhvaćen u odavanju tajnih podataka: Priveli ga i udaljili iz službe Ilustracija Podnijeta kaznena prijava Službenik MUP-a odavao podatake neovlaštenim osobama i usmjeravao postupak javne nabave

Neslužbeno se pak doznaje kako je riječ o šestorici policajaca od kojih su trojica visokopozicionirani u MUP-u i Ravnateljstvu policije te da je osumnjičeno još pet osoba, uglavnom vozača.

Protiv svih 11-ero osumnjičenika, USKOK je u ponedjeljak donio rješenje o provođenju istrage.

AKCIJA 'KUKOLJ' Optuženi policajci koji su su primali mito

Trojicu visokopozicioniranih policajca USKOK sumnjiči da su od svojih podređenih tražili da postupaju suprotno Zakonu, odnosno da ne sankcioniraju utvrđene prekršaje u prometu, na što su oni i pristali, ističe DORH na svojim stranicama.

Kao najzanimljiviju intervenciju DORH navodi situaciju u korist prometnih prekršitelja koja se dogodila 27. siječnja ove godine nakon što je jedan od osumnjičenih policajaca zaustavio vozilo kojim je upravljao sin jednog od osumnjičenih vozača. Kada je ustanovljeno da je mladić napravio prometni prekršaj, njegov je otac nazvao prometnog policajca zatraživši ga da mu ne sankcionira sina. Policajac ga je poslušao, zbog čega su se i on i mladićev otac sada našli na meti USKOK-ovih istražitelja.

USKOK istražuje i jesu li policajci za svoje 'usluge' uzimali i novac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene