Obavijesti Video Pretražite Navigacija

USKOK i policija u Zagrebačkim cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski istražitelji 'ušli' su u Zagrebačke ceste zbog sumnji u nezakonito poslovanje, potvrdili su u USKOK-u.

'Dali smo nalog policiji da provede kriminalističku obradu, no u interesu istrage i zbog tajnosti postupka ne možemo govoriti o pojedinostima', izjavila je zamjenica ravnatelja USKOK-a Nataša Đurović.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović Slika nije dostupna Naručitelj premlaćivanja i dalje nepoznat USKOK zbog Rađenovićeve prijave optužio tri osobe

Istražitelji su u Zagrebačke ceste došli još prošlog tjedna, a mediji nagađaju kako je sumnjiva suradnja te gradske tvrtke s tridesetak privatnih tvrtki, kooperanata, uglavnom dobavljača kamena, cementa i šljunka unazad četiri godine.

Direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović, koji je na to mjesto došao prije osam mjeseci, za medije je potvrdio dolazak istražitelja i ustvrdio da je prije njegovog dolaska bilo netransparentnog poslovanja.

Tisak nagađa da policija pregledava poslovanje od 2004. do 2007. kada je direktor bio Ivan Kolarić, inače rođak supruge gradonačelnika Milana Bandića. On je, pak, kako prenose dnevnici, izjavio da što se njega tiče, policija može istraživati što hoće te da su i njegovi podređeni mogli potpisivati i sklapati ugovore.

No, zastupnik HSP-a u Gradskoj skupštini i tehnički direktor Zagrebačkih cesta, Stipo Ćorić uvjeren je da je upravo on predmet istrage jer ga je USKOK-u prijavio Rađenović s kojim je u sukobu od listopada prošle godine.

Novi direktor Zagrebačkih cesta, podružnice Zagrebačkog holdinaga tu je optužbu odbacio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene