Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičeni za korupciju

USKOK će tražiti istražni zatvor za Čehoka i ostale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i trojice suosumnjičenih za korupciju USKOK će zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, doznaje se od izvora bliskog istražiteljima.

O USKOK-ovom zahtjevu odlučivat će na ročištu zatvorenom za javnost danas u 11 sati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda pred kojim će se pojaviti i četvorica osumnjičenih.

Ivan Čehok
, njegov bivši suradnik i dogradonačelnik Varaždina Zlatko Horvat, poduzetnik Miroslav Bunić i bivši pročelnik jednog od varaždinskih gradskih ureda Stanko Vitez sinoć su saslušani u sjedištu USKOK-a nakon čega su prenoćili u pritvoru.

Za sada je nepoznato kako su se branili pred USKOK-ovim istražiteljima koji ih terete za korupciju. Čehoka i Horvata sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita od suvlasnika i direktora tvrtke Zagorje-Tehnobeton, Miroslava Bunića.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> Čehok na ispitivanju u USKOK-u, priveden i jedan od najbogatijih Hrvata

Sumnja se da su Čehok i Horvat punih osam godina, od 2003. do 2011. pogodovali Bunićevim tvrtkama u dobivanju poslova od Grada Varaždina i u podmirivanju komunalnih obveza tih tvrtaka prema gradu koji je pri tom navodno oštećen za najmanje 6,4 milijuna kuna.

Bunić im je zauzvrat, sumnja se, dao mito, tj. platio dio kupoprodajnih cijena za stanove koje su kupili - za Čehoka 100 tisuća kuna, a za stan Horvatovog sina 103 tisuće kuna. Horvat je navodno tražio i 282 tisuće kuna u gotovini, a Čehok da se podmire 44 tisuće kuna vrijedni troškovi radova na njegovom privatnom objektu te da se opreme njegov i Horvatov stan.

Bivšeg pročelnika Ureda za prostorno uređenje Varaždinske županije i do jučer pročelnika varaždinskog Ureda za prostorno uređenje, urbanizam i zaštitu okoliša, Stanka Viteza, tereti se da je od kolovoza 2005. do travnja 2009. izdavao građevinske i lokacijske dozvole preko reda i za uzvrat od odgovornih osoba jedne tvrtke tražio da njemu i članovima njegove obitelji po znatnoj nižoj cijeni od tržišne prodaju stanove.

Viteza je kupio tri stana, pri čemu je navodno nezakonito pribavio najmanje 68 tisuća eura. USKOK Čehoka od ranije već tereti za korupciju odnosno pogodovanje drugom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene