Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj podmićivanja

USKOK će o istrazi protiv Lucića odlučiti nakon razgovora s Hedlom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskokovi istražitelji će, kako se neslužbeno doznaje, razgovarati s novinarom Dragom Hedlom nakon čega će odlučiti hoće li protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića pokrenuti istragu zbog navodnog nuđenja mita.

U policiji i državnom odvjetništvu ne žele govoriti o detaljima ovog slučaja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSNOVANA SUMNJA Pokušao podmititi novinara: USKOK pokrenuo istragu protiv Lucića Slika nije dostupna ZBOG DAVANJA MITA MIP odobrio zahtjev za skidanjem imuniteta HDZ-ovu zastupniku Franji Luciću

Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić kazao je tek da Uskok sukladno zakonskim ovlastima poduzima radnje u vezi navedenog događaja.

U policiji, pak, kažu da je riječ o slučaju koji je pod nadležnošću Uskoka te da će policija postupati ako to od njih zatraži državno odvjetništvo. Podsjećaju, međutim, da je Lucić i saborski zastupnik te da će mu, pokaže li se da su optužbe utemeljene, trebati pokrenuti postupak skidanja saborskog imuniteta.

Lucić je u četvrtak podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci.

"Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu", rekao je Lucić Hini.

Portal Telegram objavio je da je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić nudio mito novinaru Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Navode da je Lucić u srijedu 26. srpnja, u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene